Køkken med den helt store forskel

Der var gået fuldstændig hårdknude i diskussionen om indretningen af køkken-alrummet hos læserparret i Charlottenlund. Klassikerne var på plads.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor henvendte I jer til Mit nye rum?
– Vi har altid drømt om et stort køkken-alrum i forbindelse med stuen, og det har vi langt om længe fået.

Men vi kunne ikke rigtig finde ud af, hvordan vi skulle indrette det, da min mand er mest til farver, hvor jeg er mere til det sort/hvide/grå; den nordiske stil.

Pudsigt nok har Jesper (ægtefællen, red.) aldrig før deltaget så aktivt i indretningen, så det hele gik bare i stå!

_Vi havde efterhånden fået samlet flere danske design-klassikere, som vi gerne ville bruge i rummet, men manglede ideerne til at få gjort indretningen hyggelig og personlig.

Hvad synes I om forvandlingens resultat?
– Vi er meget glade for resultatet og har fået mange positive kommentarer. Tapetet passer godt ind i den sort/hvide stil, som vores møbler har, og det grønne liver det hele lidt op._

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læser Henriette Oernsholt.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - var køkken-alrummet det man kalder “et pænt rum”, men der manglede noget. Noget til at bryde med den meget enkle indretning og det klassiske design i rummet. En overraskelse, en oplevelse, et blikfang.

© Andreas Mikkel Hansen

Lys over spisebordet skal der til, og når tapetet her er så markant, skal lampen helst have en vis transparens, så den ikke tager fokus. Et bud kunne være denne pendel fra Moooi, Dandelion S, 14.325 kr., mekavi.dk

© Andreas Mikkel Hansen

Stærkt modspil til det hvide køkken Familie Lindskov valgte, som så mange andre familier, når de istandsætter køkkenet i et gammelt hus, at rive vægge ned, åbne rummet op og sætte nye, hvide, tidløse køkkenelementer ind. Det passer rigtig godt til mange moderne familiers behov og hverdag – men efterlader ind i mellem nogle bare lokaler, hvor hyggen og personligheden kan være svær at finde frem.

© Andreas Mikkel Hansen

Et iøjnefaldende vægur er en nem måde at give køkkenet eller spisestuen lidt blikfang – og så tjener det jo samtidig en funktion. Har du ikke mod på, som hos læserparret her, at lave en hjemmelavet løsning, kan du købe dig til mange sjove ure. Fx dette kubistiske ur af klodser med tal og visere, RND_Time, der fås både i hvidt og sort, 1260 kr., progettshop.it

© Andreas Mikkel Hansen

Lidt nye nordiske accessories i træ og ben er også med til at understrege temaet. For at bryde med de mange møbelklassikere i rummet, er nogle af spisebordsstolene også blevet skiftet ud med forskellige, lidt mere modige, stole, stadig i farven sort, der giver et mere moderne udtryk til spiseafdelingen.

© Andreas Mikkel Hansen

Klassisk møbeldesign er et sikkert valg, men det kan alligevel blive lidt for klassisk, og det er forfriskende, når fx moderne stole, eller bare forskellige stole, bliver mikset sammen rundt om spisebordet – og holder du dig til samme farve, bliver udtrykket enkelt og stilrent. Prøv med fx den relancerede FDB-stol J107, fås i flere farver, fra 1099 kr., Hay.

© Andreas Mikkel Hansen

Til ham og hende Aldrig før har læserparrets mandlige part haft så mange meninger om indretningen, og aldrig før har det været så svært at blive enige ... For at bevare husfreden i det lille hjem, har BO BEDREs indretningsekspert tilpasset alle ting i køkken-alrummet, så det matcher hans og hendes stil.

© Andreas Mikkel Hansen

Elementerne bliver bundet sammen af den enkle farveskala og klæder hinanden flot med deres organiske former. Det hjemmegjorte væg-ur har BO BEDREs indretningsekspert selv designet for parret. Uret består af et sæt visere fra Karlsson-ure og tallene, der er forskellige skrifttype–wallstickers, sat op omkring, så det får en flot, grafisk effekt på væggen.