Varme køkkenlækkerier

Med Tom Dixon i køkkenet, kværne i klassisk farve og god smag i munden ...

Retro Chic
© bobedre.dk

Gorenjes nye Retro Chic Collection er skabt til dem, der er vilde med stilen i Madmen, men som kræver moderne indmad i deres køleskab. Det betyder, at der er tænkt nye tanker i forhold til indretningen, som bl.a. omfatter en ny, fleksibel flaskeholder. Også under motorhjelmen er sket ændringer: Serien er blevet udstyret med bedre dørtætning, et mere avanceret køle-system og en bedre køleteknik. Det betyder, at Gorenje kan sætte et stort mærke med A++ på køleskabet. Gorenje Retro Chic fås, udover den viste model i Fire Red, i Snow White, Vulcanic og Black, 9795 kr., Gorenje.

I køkkenet med Tom Dixon
© bobedre.dk

Den kendte britiske designer Tom Dixon har været en tur i køkkenet - og er åbenbart blevet skuffet over det, han så. I hvert fald har han designet en serie, der består af krydderikværn, morter og skære-/serveringsbræt. Serien er fremstillet i messing, som for tiden må siges at være et af Tom Dixons favoritmaterialer, og klassisk hvid marmor. Resultatet er et meget smukt og elegant sæt, der vil pynte i de fleste køkkener, og som samtidig er praktisk og anvendeligt. Skære-/serveringsbræt, 850 kr., krydderikværn, 900 kr., morter, 1750 kr., Roomstore.

Dehydrator fra Stöckli
© bobedre.dk

Det er ved at være sensommer, og så er det tid til at høste bær, frugt, svampe og meget mere. En god måde at bevare smag og vitaminer er tørring - og her er dehydratoren fra Stöckli en stor hjælp. Den kan også bruges til at tørre fx urter, kød til beef jerky eller tilberede raw food. Dehydratoren kan indstilles fra 30° til 70° og rummer op til 10 bakker. Fra 990 kr., Dansk Hjemmeproduktion.

Få mere ud af naturens spisekammer
© bobedre.dk

Find flere spiselige planter i skoven, eller opgrader dit urtebed med hjælp fra to nye bøger: Spis Vilde Planter af Dorthe Rhode Nielsen og Edith Agerbo, 149,95 kr., Gyldendal, og Krydderurter af Lene Tvedegaard, 388 kr., Koustrup & Co.

Tre i én-gryden
© bobedre.dk

Det italienske mærke KNIndustrie har lavet en stabelbar kasserolle, hvor håndtaget kan tages af, så den kan bruges til servering, når man er færdig med tilberedningen. Derudover kan låget vendes og bruges som kagestand. Fås i 20, 26 og 30 cm., fra 450 kr., låg/kagestand fra 315 kr., Brand Design Center.

Grenn & Black's
© bobedre.dk

Den økologiske chokolade fra Green & Black’s giver god smag i munden både helt konkret og i overført betydning. Fås i mange varianter, 100 g., 26,50 kr., Green & Blacks.

Kværne i klassisk farve
© bobedre.dk

Le Creuset er mest kendt for deres gryder, men nu vil de også have en finger med, når vi skal krydre det, der skal i gryden. Salt- og peberkværnene er udstyret med en keramisk kværn og er i farvefast akryl. Grovheden justeres på skruen i toppen. Fås i klassisk Le Creuset-rød, orange, og sort. H 21 cm, 299,95 kr., Le Creuset.

© bobedre.dk