Topkokkens Mette Gassners køkken

Mette Gassner er medejer og chefkok på restaurant Ti trin ned i Fredericia sammen med sin mand kokken Rainer Gassner, der er køkkenchef samme sted.

© Pia Enghild

Køkkenet –Mit køkken er hyggeligt, funktionelt og enkelt! Hyggeligt fordi, når vi endelig er her, så holder vi fri. Søndag og mandag prøver vi at lade være med at gå over i restauranten og i stedet lave noget i vores eget køkken. Vi har ikke gjort så meget ved det, for lejligheden er et lejemål. Det bedste er udsigten over hele gården fra vinduet, der er så roligt, når man står og kigger ud. Det er rigtig vigtigt med lidt ro, når man til daglig står i et travlt restaurantkøkken.

Maden –Grydestegt kylling har jeg lavet meget hen over sommeren, med hjemmelavet agurkesalat til. Vi har en lille køkkenhave i gården, der hører til restauranten, som jeg går og høster fra. Ellers laver vi meget nemme retter med pasta eller asiatiske retter, fordi vi har været lidt på kur. Det er mest, når vi har venner på besøg, vi laver “rigtig” mad ligesom i restauranten. Jeg har da formået at lave både ristede kammuslinger, langtidsstegt kalveryg og crème brûlée her i mit lille lejlighedskøkken.

© Pia Enghild

Fred, ro og den gode udsigt er det bedste ved Mette Gassners køkken.

© Pia Enghild

Det vigtigste redskab

© Pia Enghild

Den hyggelige spisekrog er kokkeparrets personlige bidrag til lejemålets ellers lidt anonyme køkken.

Relaterede Artikler