Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Topkokken Thorsten Schmidts køkken

Thorsten Schmidt er den ene halvdel af gourmet-parret Malling og Schmidt, der sammen står bag restauranten af samme navn samt Nordisk Spisehus, begge i Århus.

© Pia Enghild

(Ude)køkkenet
–Lige nu er udekøkkenet mest familiens køkken, hvor vi sidder om aftenen med varmelamperne tændt og sweatre på. Det er superhyggeligt at have udepejsen tændt, og når der alligevel er gang i den, kan man lige så godt smide noget i en gryde over bålet. Der er noget supersocialt ved mad over bålet, og når vi har fri, elsker vi at have gæster – naboer, familien, kokkedrengene fra restauranterne. Så står vi ved baren herude og hygger. Det er i de der øjeblikke med rigtig livskvalitet.

Laboratorienørden vs. bålmesteren
–Jeg er jo egentlig kendt for det her laboratorieagtige, tendensprægede madnørderi – men jeg nørder rigeligt på arbejdet, så herhjemme er det mere det sociale, familien og hyggen, som er i fokus. Der er bare noget enormt ærligt og rustikt ved mad over bålet. Vi gør det sådan set også i restauranten, men der er noget mere kontrolleret over det der.

© Pia Enghild

Hjemmehøstede grønsager, krydderurter og sågar ukrudt bliver til fx en lun kartoffelsalat, som Thorsten Schmidt er ved at tilberede over bålet nedenfor.

© Pia Enghild

Det største fejlkøb - tyndskrælleren med takker der, ifølge kokken, både skræller rødder og fingre, hvis man ikke passer på.

© Pia Enghild

Favorit-arbejdsplads

© Pia Enghild

Lille Flora hygger sig med mor, Rikke Malling, i familiens bonuskøkken i det fri.

Relaterede Artikler