Timms hjemmekontor

Hidsige maskiner og gammeldags dyder mødes i TV-kokken Timm Vladimirs nye køkken. Her er højt til stukken og plads til eksperimenter med lækre råvarer.

Timms hjemmekontor
© Kennet Havgaard
Forfatter og Tv-kokken Timm Vladimir i sit private køkken. Det er indrettet i en tidligere herskabsstue, og der er gjort en dyd ud af at integrere de industrielle elementer i rummets romantiske rammer. “Når Timm arbejder med sine kogebøger, bliver der stegt igennem fra kl. 8 til midnat, og så er det dejligt med et professionelt emfang,” fortæller hustruen Katrine Engberg. Hun er teaterkoreograf og arbejder samtidig sammen med Timm Vladimir om bl.a. kogebogsproduktioner. Her er de med sønnen Cassius.

Timm Vladimir og hans familie er netop flyttet ind i en stor, herskabelig lejlighed i indre København. Lejligheden bærer stadig præg af ældre tiders planløsning, hvor de præsentable rum, stuer og herre- værelset, lå først - og køkkenet gemt væk mod gården. Det oprindelige køkken bagest i lejligheden er fortsat bevaret og fungerer som kokkens ekstra køkken og eksperimentarium. Forrest i lejligheden har en af de højloftede stuer måttet vige til fordel for et nyt moderne køkken.

Mad og kokkerier fylder en hel del i Timm Vladimirs liv. Han var en glad amatørkok, da han vandt titlen som Masterchef i 2011, og siden er det gået stærkt. I dag har han egen kokkeskole og er netop nu aktuel i tv-programmet Den Store Bagedyst. Den professionelle tilgang sætter andre krav til kokkens køkkenindretning. Timm Vladimir og hans kone Katrine Engberg har i samarbejde med firmaet H.W. Larsen forvandlet stuerne til et moderne køkken med spisestue. Her er respekt for lejlighedens oprindelige herskabelige arkitektur - paneler, stuk og loftslys er bevaret - og det er den perfekte kulisse for de mange funktionelle køkkenmaskiner.

- Jeg har altid været vild med at lave mad, og køkkenet har været mit rum. Det er klart, at jeg stiller professionelle krav til vores køkken herhjemme, men vigtigst er, at her er rart at være. Vi er altid samlet i køkkenet. Vi trækker aldrig folk ind i stuen. Så der var ingen rysten på hånden, da vi besluttede at ændre hele lejlighedens planløsning, fortæller Timm Vladimir. Stilen er rå, rigtig rå. Her mødes den professionelle hardware og gear med hjerterum og et stænk af feminine detaljer. Resultatet er et 30 m2 stort rum indrettet til kokkerier, eksperimenter, idéudvikling og hygge. Kokkens hjemmekøkken er et skuffekøkken. med erfaring fra familiens tidligere køkken er succesen gentaget: skuffer med stålfronter fra iKEA og speciallavet bordplade i 3 cm finér med linoleum.
- Det er vores erfaring, at man ikke får brugt sine ting, når de står på hylder. Hylder giver ikke overblik, som skuffer gør. Her kan man se det hele. skufferne skal være brede og dybe. Bordpladen er lavet på mål i finér med linoleum. Linoleum er et levende materiale, der løfter sig, hvis der kommer en ridse. Det er hygiejnisk, nemt at rengøre, og det tåler høje varmegrader. Vasken er af stål og lavet på mål i længden 80 cm, så de store bageplader uden besvær kan rengøres. Komfuret er en industrimaskine fra Zanussi. Et induktionskomfur, der arbejder præcist og i turbo-tempo. Her er det ikke sikkert at vende ryggen til for at brygge en kop kaffe. Det tager blot halvandet minut at få en gryde vand på kogepunktet. Emfanget over det brede komfur er også speciellavet og trækker hårdt igennem. - Når Timm arbejder med sine kogebøger, udvikler opskrifter eller er i gang med et forløb, så bliver der jo stegt igennem fra kl. 8 til midnat. så er det dejligt med et professionelt emfang og to køkkener, siger Katrine Engberg og forklarer, at de to industriovne også har evner udover en helt almindelig familieovn. Det er nemlig Katrine, der står for at bage i familien. - De er uhyre præcise med varmen. Faktisk er det eneste almindelige her køkkenet køleskabet og opvaskemaskinen fra miele, siger Katrine Engberg, der kalder køkkenet for “Timms sportsbil”.
Indretningen er sammensat og gennemtænkt, og samme omhyggelighed ses i rummets belysning. Valget af lamper understreger den industrielle stil hele vejen rundt. Bagvæggen er malet sort med mat tavlelakmaling. Køkkenet er så nyt, at der endnu ikke er skrevet meget, men tanken er, at der skal skrives menuer, opskrifter og meget mere. - Det er klart, at jeg har ændret holdning til både køkkenindretning og til det at lave mad, siden jeg vandt masterchef. Jeg giver mig selv tid til at arbejde, til at smage, og jeg har suget viden til mig, læst, eksperimenteret, arbejdet frivilligt og hakket og snittet, siger Timm vladimir - og mindes, da han arbejdede gratis i køkkenet hos aOC, hvor han parterede sådan ca. 60 vagtler. - alle fugle er jo ens, så nu kan jeg partere al slags fjerkræ. Parrets 5-årige søn Cassius inddrages også i madlavningen. Især kagebagningen. Om søndagen. - Hvis man skal lokke børn med i køkkenet, skal det være med kage. vi har en søndags-chokoladekage, som vi arbejder løbende med. smager til, ændrer. vi skriver ned og arbejder mod en chokoladekage, der virkelig træder igennem, siger Timm Vladimir.

© Kennet Havgaard
Timm Vladimir arbejder professionelt i sit hjemmekøkken, så ovnen fra Zanussi er af industristørrelse - ligesom ovnene, fra Distform og emfanget designet hos H.W. Larsen. Vasken, der er ekstra bred, er fra Heartsteeling. Quooker-armaturet kan levere kogende vand på et sekund.

© Kennet Havgaard
De smukke, turkisblå fliser er egentlig gulvfliser, men samler køkkenafdelingen flot, når de er sat op på væggen. Fra made a mano. Det meste af grejet er fra H.W. Larsen, det gælder også knivene på fotoet her. Skærebrætterne er fra Timm vladimir Køkken. Timms favoritter
KNIVE ... den japanske kokke- og køkkenkniv Tojiro. Seriøst værktøj, der ligger godt i hånden. Knivene fås i flere forskellige lag stål, alle håndsmedede, fra den gode hverdagskniv til eksklusive masterpieces. Tojiro kan bl.a. fås hos H.W. Larsen. GRYDER ... den franske Bourgeat. Induktionsgryde i stål og aluminium med en suveræn varmefordeling. “Den holder bare, leverer resultater og kan tåle at få nogle bank.” H.W. Larsen. SERVICE ... det danske Lov i Listed. Smukt og sanseligt. Dansk keramik med udtryk. Vi har vel nærmest hele sortimentet i skufferne - kopper, skåle, fade, tallerkener. INSPIRATION ... Jeg elsker at gå ud af spise og opleve god mad. Lige fra Noma til den lokale bistro. Jeg får altid lyst til at gå hjem og lave en version, skabe et twist. TAKEAWAY ... Sticks’n’Sushi. Sushi, dét får jeg ikke lavet selv, men jeg elsker det. Det er sund og smuk mad. Især vores søn Cassius er vild med det. Sushi er genial børnemad. De kan se, hvad det er, ærlig mad.

© Kennet Havgaard
Espressomaskinen ligner en professionel brygger. Fra Kontra Kaffe.

© Kennet Havgaard
Den gamle planløsning med stuer en suite ses tydeligt. Kunstværk af Thomas Kolding.

© Kennet Havgaard
Skufferne er specialbyggede. Stålfronter fra ikea.

© Kennet Havgaard

Parret har selv indrettet og udtænkt køkkenet, der i grundformen består af stålfronter fra Ikea, speciallavede skuffer og en finérplade med linoleumsoverflade fra Frederiksberg Snedkerier. Timm Vladimir foretrækker skuffer frem for skabe, fordi det giver bedre overblik. Selve rummet udstråler højtideligheden fra ejendommens barndom, men køkkenet er industrielt, bl.a. med de kolossale lamper fra House Doctor over øen -og vintagelamperne på væggen til venstre fra 360volt. Stole fra Hay.

© Kennet Havgaard
Reolvæggen er skrædder- syet til rummet og har indbygget vinskab.

Relaterede Artikler