Tidløse køkkennyheder

Den tidløse hvidpot, grise-kokotten og den fine stålbeholder, der holder din olivenolie frisk.
Hold olien frisk

Olivenolies værste fjender er luft og lys, som gør, at smagen falmer, eller at olien ligefrem bliver harsk. Men med disse lufttætte stålbeholdere kan olien holde sig op til et år uden at ændre smag. Beholderne fås i flere størrelser fra 3 l op til 50 l og koster fra 599 kr., ilfustino.dk.

Tidløse Hvidpot
Da Grethe Meyer i 1972 designede stellet Hvidpot for Den Kongelige Porcelænsfabrik, var serien, fra den ramte butikkerne, en stor succes. Men ikke kun forbrugerne var tilfredse, for allerede året efter vandt Hvidpot Nordisk Kunsthåndværker og Design-pris. Nu relanceres stellet som en del af COOP’s køkkenserie Enkel, der også består af gryder, knive opbevaring m.m. Hvidpot-serien har 19 dele, tåler opvaskemaskine og kan gå direkte fra fryser til ovn. Hvidpot koster fra 39,95 kr. pr. del og kan købes i Kvickly, i udvalgte SuperBrugsen og på Coop.dk.

Geometri i køkkenet
Geometri i køkkenet. Den geometrisk-formede termokande Geo, som Normann Copenhagen allerede har i butikkerne, får nu følgeskab af flotte bakker, der kommer i farverne frost, mint, sort og blush. Bakkerne er designet af Nikolaj Wiig Hansen og har et enkelt og rent formsprog. De er fremstillet i plastik og kan tåle en tur i opvaskemaskinen. Diam. 37 cm x h 3,8 cm, 200 kr., Normann Copenhagen.

Together
Spisebordet, der har fået navnet Together, er designet af tegnestuen 365° North. Det fås med to sæt ben - gate, som på foto, og air - og der findes laminat eller linoleum i en række farver til bordpladen, hvilket giver hele 272 kombinationsmuligheder. Fra h 75 x b 90 x l 160 cm, 5999 kr., Ilva/Idemøbler.

En god vinguide
Hugh Johnson er en af verdens bedste vinsmagere - eller i hvert fald den, der sælger flest guider til årets gode druer. Her er råd om servering, en oversigt over druesorter, gode råd til servering samt en grundig gennemgang af vine fra forskellige regioner. 140 kr., Politikens Forlag.

Sjov og dekorativ
Staub har tidligere lanceret kokotter, som udover at være praktiske også bringer lidt humor ind i køkkenet. Denne vinters nyhed er en grise-kokotte, hvilket jo er meget passende, når vi er gået ind i en årstid, hvor sul og flæsk traditionelt fylder en del. kokotten rummer 1 l og koster 1099 kr., Staub.

Vild med kobber
At den britiske designer Tom Dixon er helt ekset med blanke og skinnende metaller, kan næppe overraske særlig mange, der har fulgt hans kometagtige karriere. Nu er den meget produktive designer atter aktuel med et produkt, hvor metal har en fremtrædende rolle. Serien hedder Tank og består af en karaffel, en kande og to slags glas - de sidste købes i sæt a to. Tank Decanter 1150 kr., Tank High Ball Glass 650 kr., Tank Low Ball Glass, 550 kr., Tank Jug 1150 kr., Roomstore.