Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skævt og svævende skræddersyet luksuskøkken

Et karrierepar i København har fået skabt et unikt køkken, som passer til de skrå linjer i deres ombyggede fabrikslejlighed.

© bobedre.dk

Nogle er så heldige, at de får mulighed for at begynde helt forfra med en bolig. Købe et nedlagt fabrikslokale og bygge alt op fra bunden lige som man kunne tænke sig. Det har været tilfældet for Mogens Dahl, ejer af Mogens Dahl Koncertsal, og Jette Egelund, ejer af designvirksomheden Vipp,
der er kendt for sine pedalspande til køkken og bad. De har brugt et år på at ombygge et tidligere fotostudie til en luksuslejlighed med et helt unikt køkken fra Boform.

– Køkkenet er samlingspunktet i lejligheden. Det er her, vi begynder dagen med kaffe og aviser, og her mødes vi igen om eftermiddagen og taler om dagens oplevelser, siger Jette Egelund. Boform har i samarbejde med parrets indretningsarkitekter udtænkt det svævende modul og broen på væggen med indbyggede elementer som køleskab, emhætte og lys.

  • Intet i lejligheden er standard, og derfor skulle køkkenet selvfølgelig heller ikke være det, fortæller Mogens Dahl.

© bobedre.dk

Par-køkkenet: ekstraordinært og stilfuldt Åbne hylder til service - Glasfronter - Bord med plads til to personer - Kunstvæg som en del af køkkenet - Arbejdsø med tilgang fra to sider - Stramt design og skarpe hjørner - Stor spisestue til gæster.

© bobedre.dk

I forlængelse af køkkenet har parret indrettet spisestue med spisebord fra Cassina og spisebordsstole fra Vitra. Som et skandinavisk islæt i indretningen står Alvar Aalto-vasen med blomster på spisebordet.

© bobedre.dk

På køkkenets bagside er der god plads at komme rundt på, når der arbejdes i køkkenet. Og der er blevet plads til et lille bord med Syver-stole til. Her spiser parret morgenmad og læser avis. Pedalspand fra Vipp.

© bobedre.dk

En let og moderne pendel supplerer køkkenets arbejdsbelysning med hyggelys over bordet. Lampen er fra Secto Design og fås i flere varianter.

© bobedre.dk

Service og krydderurter står fremme klar til brug. Her vejer æstetikken højere end det praktiske. Service fra Vipp.

© bobedre.dk

På bagvæggens glashylder står en serie service, som Vipp lancerer sidst på året. Serien er formgivet af keramiker Anne Mette Kissow. Hylderne er trapezformede og smallere i den ene ende end i den anden. Det betyder, at de ser retvinklede ud i forhold til den skrå ydermur.

© bobedre.dk

I sidemodulet er indbygget lys og emfang og det dertil hørende udstyr, der fra væggen går op til en motor på taget. I siden er der desuden indbygget køleskab. KWE Systema-armatur fås i Interstudio.

© bobedre.dk

Det er næsten kun vandhanen der afslører, at dette møbel er et køkken. Bag det frostede glas anes det indlagte elektriske lys, der er med til at løfte køkkenelementet visuelt.

Håndplukket til dig