Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nænsom retro

Med et stilsikkert miks af auktionsfund og nye møbler har Anette Reiss og Jesper Christensen indrettet et moderne køkken med få, men effektfulde aner til husets barndom i 1970’erne.

© Lars Kaslov

Det var husets 1970’er-stil, der tiltalte Anette Reiss og Jesper Christensen, da de for et par år siden blev de lykkelige ejere af et spændende, arkitekttegnet parcelhus i to etager i Silkeborg.

–Vi kan godt lide arkitekturen fra den periode. Måske er det, fordi vi selv er født i 1970’erne og begge er vokset op i denne type huse, at vi holder så meget af den, siger Anette Reiss.

Men selv om rammerne var de rigtige, var der ikke meget sjov ved det eksisterende køkken, der var beklædt med kunstige træpaneler. Køkkenet ligger på første sal, og før ombygningen var etagen opdelt af et virvar af hessianbeklædte skillevægge.

© Lars Kaslov

Yndlingsfarven er sort så Anette Reiss og Jesper Christensen var aldrig i tvivl om, at deres nye køkken skulle have netop den farve. Elementerne og den laboratorie-bejdsede bordplade er begge fra HTH.

© Lars Kaslov

Enkelhed er kodeordet for parrets indretningsstil. Det gælder også for køkkenvasken og armaturet fra Vola, der naturligvis er sort. Den skarptskårne vask er fra Blanco.

© Lars Kaslov

De sortmalede vinduesrammer og de mørke køkken-elementer skaber en flot, grafisk effekt i det hvidmalede rum. Tilbehør i kraftige farver som fx rød, gul og orange skaber liv i indretningen. Skænken i egetræ er købt på Lauritz.com. Det store, orange maleri har Anette Reiss selv malet. Loftsspotsene hedder Single Moon og er fra Mekavi.

© Lars Kaslov

Alle vaser, skåle og andet nips er nøje udvalgt til at indgå i køkkenets stil og farvesætning. Lysestagen og den gule vase er fra Hay Copenhagen.

Relaterede Artikler