Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lys og lyd i perfekt harmoni

Køkkenet i Cathrine Bach og Kristian Grummesgaards nybyggede villa er husets ubestritte stjerne. Der er gjort en ekstraordinær indsats med både akustik og dagslys i det 50 m2 store køkken-alrum.

© Lars Kaslov

Noget af det første, man bemærker, når man træder ind i køkkenet i Cathrine Bach og Kristian Grummesgaards arkitekttegnede villa i Risskov, er det fine dagslys, der strømmer ind gennem glaspartiet i gavlen og de store ovenlysvinduer i loftet. Kristian Grummesgaard er bygningskonstruktør og har selv været med til at udforme det imponerende køkken-alrum, der er det naturlige omdrejningspunkt for familiens liv i huset.

Køkkenet er tegnet af indretningsarkitekten Tine Hundrup, der har fået design, farver og materialevalg til at harmonere perfekt med den moderne arkitektur. Alle skuffeelementer er specialfremstillede, og det har givet mulighed for at lave et flot og individuelt køkkendesign uden brug af uskønne tilpasninsgslister og kedelige standardløsninger.

© Lars Kaslov

For at adskille køkken-alrum fra stue er stuen hævet to trin og har fået brede plankegulve i douglasgran fra Dinesen. Brændeovnen fra Lotus kan ses fra begge sider. Den flotte skorsten er muret op i grålig Petersen-tegl.

© Lars Kaslov

Det arkitekttegnede hus har en enkel grundplan, der er bygget op omkring en hvidpudset hovedbygning og to træbeklædte sidebygninger. Hovedbygningen er ét stort rum på 75 m2, der rummer opholdsstue og køkken-alrum, mens sidebygningerne indeholder familiens soveværelser, baderum og bryggers.

© Lars Kaslov

Det cylindriske emfang fra Trepol er skjult bag et dæksel inde i overskabet. De små greb på dækslet bruges, når emfanget skal inspiceres.

© Lars Kaslov

Der er arbejdet konsekvent med køkkenets linjer. For at få lågebilledet til at gå op er der monteret greb på alle skuffer. Skufferne fås med mange forskellige typer indsatser. Her er det en knivblok i massivt, hvidpigmenteret bøgetræ, der sørger for, at knivene altid ligger, hvor de skal, og ikke bliver sløve.

© Lars Kaslov

Den kogende vandhane Quookeren, letter hverdagen i familiens køkken. Her matcher den Arne Jacobsens blandingsarmatur fra Vola.

© Lars Kaslov

Idé; perforerede plader i loftet gør lyden blød og behagelig. Ovenlyset sørger for et smukt og blændfrit himmellys, når der arbejdes ved køkkenøen.

© Lars Kaslov

Idé; køkkenøen og husets døre er farvesat efter gulvfliserne, hvilket skaber en fin sammenhæng i indretningen.

Relaterede Artikler