Legende lethed

Inspirationen fra naturen og de materialer, man henter i den, sætter stadig sit præg på de nye køkkener. Men der har sneget sig en lethed og legelyst ind i designet, der opfordrer os til at prøve af, lave om og være personlige. Og så er der øget fokus på singlen og det komfortable, men kompakte, storbyliv.

Unoform-køkkenet, der oprindeligt er tegnet af Arne munch i 1968, er for mange danskere indbegrebet af klassisk og tidløst design. Det enkle formsprog har kun ændret sig marginalt gennem tiderne, og nye tiltag sker kun efter nøje afvejning. Det gælder også årets nyhed - røget eg. - Vi kender vores kundegruppe indgående, og det afspejler sig i vores nye produkter, der typisk er udviklet på baggrund af kunde- forespørgsler over længere tid. Dette er netop tilfældet med røget eg, siger commercial manager hos Unoform, Peter Bigaard. Som vist på billedet, uden hårde hvidevarer, vask og armaturer, fra 150.000 kr., Unoform.

Pasteller og lyse farver er omdrejningspunktet for Culture, der er årets nyhed hos tvis køkkener. Resultatet er et lyst køkken, hvor kombinationen af overskabe og hylder i spredt formation, som på billedet, giver meget hyldeplads, uden at det bliver for massivt. Culture fås i mere end 2400 forskellige farver, så alle skulle have mulighed for at finde én, de kan lide. køkkenet på billedet koster 65.000 kr. uden hårde hvidevarer.

Eksklusive Boffi rykker grænser med deres nye køkken, salinas. Det er tegnet af den spanske stjernedesigner patricia Urquiola, som har ladet sig inspirere af køkkenet i sin bedstefars hus, hvor der var udsigt til lange grønne marker, sandstrande og det koboltblå hav. resultatet er blevet et overlegent elegant køkken med mange teksturer og materialer og fikse tekniske detaljer. rammen består af sortlakerede metalrør i en kombination af skuffer, skabe og hylder. Lågerne fås i træ, zink, messing, aluminium, kobber og beton, hvilket giver mange kombinationsmuligheder. Til bordplade kan man vælge lavasten, keramik, træ eller marmor. Vasken på billedet er i sort granit, men fås også i natursten eller Quartzite- sølv. pris på forespørgsel, Boffi.

Slanke profiler og linjer er konceptet bag VH-7, som er HtH’s bud på et moderne grebløst køkken. Som udgangspunkt er tanken, at VH-7 skal have et organisk præg med fronter i laminat med struktur - fx sort eg, som på billedet - kombineret med lakerede fronter. En spændende nyskabelse er bordpladerne, der er nytænkt, så de opleves mere som en del af konstruktionen end som en plade, der er lagt ovenpå til sidst. Opstillingen på billedet, uden hårde hvidevarer, vask og armatur, 116.894 kr., HtH.