Kunsten at tænke på langs

Familien fik mulighed for at vende hjem fra USA tidligere end beregnet og måtte flytte ind i et hus nord for København uden køkken.

© Lars Kaslov

Gulvbelægningen skulle være et opvarmet mahognigulv med sorte gummifuger, men hvordan køkkenet skulle se ud, var familien derimod knap så sikker på. Løsningen kom gradvist under renoveringen, da det meget lange vindue mod gårdsiden blev ændret.

Fra at være inddelt i seks lige store felter blev vinduet udskiftet med en stor vinduesrude med kun en oplukkelig sektion i hver ende. Desuden blev alt træværk malet sort og væggen mellem køkkenet og entreen fjernet, så huset begyndte så småt at få et mere moderne udtryk.

Derfor nåede familien frem til, at køkkenet skulle være mørkt og aflangt for at passe til det nye gulv og de sorte vinduesrammer. Hos firmaet Esto Køkkener fandt de et trøffelbrunt SieMatic-køkken med en særlig børstet overflade, der gør fyrretræets åretegninger ekstra tydelige.

© Lars Kaslov

Det langstrakte vindue havde indflydelse på, hvordan køkkenet komtil at se ud. Formen understreges af alugrebene

© Lars Kaslov

Før ombygningen var rummet adskilt med en væg, som nu er revet ned. Dog har håndværkerne været nødsaget til at at bevare en bærende søjle, som du kan se i forgrunden på billedet

© Lars Kaslov

Alle maskiner er gemt af vejen i et skab med jalousilåger, så elkedel og brødrister ikke optager plads på bordet, der består af en 30-mm sort granitplade. Da bordpladen er skåret 45 grader i smig, fremstår den let og elegant.

Relaterede Artikler