©

Kom med i madværkstedet

Annonce: Køkkenet er blevet hjemmets sociale samlingspunkt, der fungerer som et effektivt madværksted, hvor familien samles om at lave mad.

I 1990'erne var samtalekøkkenet hjemmets sociale hjerte. En rummelig og stilfuld oase, hvor der blev talt og hygget - og lavet mad, men det var gemt lidt af vejen i æstetikkens tegn. Nu skal alt til gengæld gerne stå fremme, krydderurterne, køkkenmaskinerne, kogebøgerne. Spisebordet, stolene eller bordpladen skal i designet indeholde umalet træmateriale, der udstråler, at vi er i tæt forbindelse med naturen, og farverne holdes i sort/hvide kontraster, fordi det signalerer naturlighed og effektivitet.

Boligeksperterne kalder tidens køkkentrend for et madværksted - fordi det bl.a. er formet af, at hele familien det seneste årti er gået i køkkenet med inspiration fra mesterkokkenes verden. Køkkenet er således blevet en markør på, at sund, hjemmelavet mad er blevet en integreret del af vores livsstil og familieliv, hvilket også har sat sit præg på, hvilke krav, der stilles til køkkenudstyr og hårde hvidevarer.

Innovative hårde hvidevarer
Det er ud fra den trend og de krav, at Samsung har skabt innovative hårde hvidevarerbestående af en dampovn, et energi- og pladsbesparende køleskab, samt en tidsoptimerende vaskemaskine. Kodeordene i serien er, at det skal være nemt og tilgængeligt for familien sammen at kokkerere spændende, sunde retter - bl.a med hjælp fra Samsungs varmluftsovn NQ7000H. En ovn med en dampkogsfunktion, der gør, at sunde alternativer som dampet fisk og grøntsager bliver tilberedt ved den rette jævne varme og dampmængde, så råvarernes smag og vitaminindhold bibeholdes.

Æstetikken stadig et must
Også Samsungs køle-fryseskab French Door RF24H lever op til tidens krav om funktionalitet og sundhed. Det åbnes med en dobbeltdør og er indrettet med hylder og skuffer, der gør det nemt at overskue, hvad der gemmer sig i dybet, hvilket kan være med til at mindske familiens madspild. All around cooling-funktionen bidrager til en altid jævn og stabil temperatur i hele køleskabet - og desuden har det på døren en indbygget dispenser til vand tilsat kulsyre, så man hurtigt kan lave danskvand.

Æstetikken er dog ikke blevet glemt i kravet om effektivitet og brugervenlighed. Den er stadig et vigtigt parameter i det moderne hjem, hvorfor køleskabet er skabt i et minimalistisk design i tidløs rustfrit stål, så de hårde hvidevarer blender ind i ethvert køkken-design - og lige nu giver et råt modspil til tidens trend med træmaterialer.