Køkkentilbehør med et strejf af blå

Kaffebryggeren i keramik, nordiske glas og sherry til al slags madlavning.

Nabo-bakke
Form før formål. Designer Simon Legald sad en dag og tegnede former og kom frem til denne flotte blanding af firkant og cirkel. Først senere kom ideen til bakken Nabo, der måler h 6,8 x l 43,4 x b 23,4 cm og fås i grå, rød og grøn. Et sæt med tre bakker koster 600 kr., Normann Copenhagen.

Barista
Kählers nye kaffebrygger Barista vil uden tvivl pynte i de fleste køkkener. Og kaffen skulle efter sigende også være god. Barista består af en kop, en underkop og en tragt og er udført i keramik. Et sæt med to bryggere i valnødderamme, som på billedet, koster 1499 kr. En enkelt brygger koster 399 kr. I butikkerne fra april. Kähler.

Ihada-bestik
Det lette og fine Ihada-bestik er skabt af den japanske designer Masanori Oji for en af Japans ældste producenter af bestik, Futagami. Det er udført i bronze med forsølvede hoveder. Priser mellem 130 og 205 kr. pr. del. Analoguelife.

Science 2.9

Sherry er perfekt til al slags madlavning, mener eleverne på Hotel- og Restaurantskolen, som derfor har lavet en kogebog, Science 2.9, der sætter fokus på den ædle drik. Udover diverse fakta er der forslag til fingerfood, drinks, for- og hovedretter samt desserter, hvor sherry indgår. Projektet er et samarbejde mellem Københavns Tekniske Skole, der har taget de flotte fotografier, og Hotel- og Restaurantskolen. Der er nogle skønhedsfejl og mangler, men med tanke på, at det er elever, der står bag, holder den et overraskende højt niveau. 60 kr., HRS.dk.

Rain
Årets farve fra Iittala hedder Rain og kommer både som glas, Aalto-vase, Kastehelmi-skål m.m. Navn og nuance er inspireret af en stille nordisk regnvejrsdag, der maner til eftertanke i venners lag. Kartio-glas, 21/40 cl, 59,95/79,95 kr., Iittala.

Y20-serien
Det kompakte, funktionelle køkken, som mange huse og lejligheder er født med, kan være et problem. Ovn, køleskab og kogeplader skal man nok finde plads til, mens det er sværere at få opbevaringsplads. Svane Køkkenets løsning er Y20-serien, der kombinerer rummelige skuffer til kolonialvarer og maskiner med hylder til porcelæn m.m. Som på foto, uden hårde hvidevarer og armatur, 44.546 kr. Barstolen fra Hay koster 1499 kr.

Base
ET SOLIDT FUNDAMENT. Spise/arbejdsbordet Base af Jorre van Ast er udført i massivt egetræ og har fødder af beton. Et solidt bord, der er skabt til at blive brugt, og som bare bliver smukkere af hverdagens slid og slag. Fås i flere mål fra l 240 x b 100 x h 75, 27.872 kr. Witehauz.