KM 639 © bobedre.dk

Køkkenets hårde kerne

De slider og slæber og trækker læsset i køkkenet. Dine hårde hvidevarer. Og vælger du dem med omhu, kan de matche dit køkken i mange år frem.

3 gode hvidevare-råd
InduktIon eller gas? Nogle sværger til gas for dens rustikke og effektive opvarmning, og tænker du på miljøet, skal du også vælge gas, der ikke overbelaster dit Co2-regnskab. tænker du på penge-pungen, skal du vælge induktion, der, ud over at være meget effektiv og hurtig, ikke bruger meget energi. desuden er mange af de nye induktionsplader fleksible i forhold til kogeareal og er hurtigt afkølede. en induktionsplade stiller større krav til dine potter og pander, der skal have en magnetisk bund og ikke må være bulede – mens du stort set kan sætte alt på et gasblus.

Vælg et køleskab, der matcher dIt behov den plads, du ikke bruger, betaler du nemlig også for at køle ned og omvendt - et stopfyldt køleskab bruger ekstra energi på at køle ned. et køleskab på mellem 150-200 l passer som regel til en familie på 3-4 personer. tænk også over selve indretningen, om der er plads til fx store gryder, kager etc., alt efter dine køkkenvaner. tænk også over, om køleskabet skal have en lille fryser integreret, eller om du køber stort ind og fx gemmer sommerens bær, så du har brug for en lille, energirigtig fryser fx i bryggerset. På den måde kan du måske spare lidt i husholdningen.

HvIlken ovn skal jeg vælge? er det dig, der står for julegåsen, er du amatør-bager eller smider du bare lejlighedsvis en lasagne i ovnen? gælder det første, skal du sikre dig, at ovnrummet er stort nok til dine udskejelser, og at ovnen har de nødvendige funktioner. er det sidste mere tilfældet, kan du med rette gå efter en mindre ovn, der er hurtigere at varme op og som på den måde sparer på energien.