Køkken på 60 m²

Familien fik honoreret ønsket om et nyt, funktionelt køkken med masser af plads og praktiske arbejdsgange. Resultatet er 60 enkle, men eksklusive kvadratmeter.

© Kennet Havgaard

To mindre rum og et lille, ældre og umoderne køkken er efter en gennemgribende renovering af huset fra 1920’erne forvandlet til et åbent og sammenhængende køkken-alrum på hele 60 m2.

Med renoveringen fulgte helt ny stil og masser af moderne teknik. Parret i huset valgte at lægge ombygningen af køkkenet ud som totalentreprise til firmaet Clausens Service, ikke mindst for at sikre en konstant arbejdsgang i det store projekt. Væggene mellem de oprindelige rum i huset er væltet, og køkkenet er indrettet i åben forbindelse mellem stue og spisestue. Her er let og luftigt, og vægge, lofter og karme er malet hvide. Også køkkenet er holdt i hvidt, der i samspil med alt det andet hvide trækker yderligere lys ind gennem de brede vinduespartier. Familien med fire børn havde et ønske om et stort køkken. Faktisk helst så stort som muligt, og parret ønskede sig et Boffi-køkken. Indretningskonsulent Peter Lerke-Møller har i samarbejde med parret tegnet og designet det nye, eksklusive rum.

© Kennet Havgaard

To rå gaskogetoppe og to vokbrændere fra Gaggenau er placeret side om side, så der kan arbejdes med flere gryder og pander samtidig.

© Kennet Havgaard

Kogetoppen er integreret i granitbordpladen, der klarer alt fra varme gryder til vand. Henover hænger en avanceret emhætte i 180 centimeters bredde og med flere forskellige styrker sug og indbygget lys. Emhætten er også fra Gaggenau

© Kennet Havgaard

Pendlen er Caboche, designet af Patricia Urquiola for Foscarini. Ca. 7300 hos Casa Lab.

© Kennet Havgaard

Dobbeltovnen fra Gaggenau med stålfront er placeret i god arbejdshøjde. Ovnene er avancerede med stegetermometer og flere elektronisk styrede programvalg. Ved siden af ses epressomaskinen, der giver alvorlig konkurrence til cafeerne.

© Kennet Havgaard

Høj slank radiator der snor sig om dørkarmen. Radiatoren Inline fra Danfoss blæser diskret varmen ud i rummet. Den er tilknyttet centralanlægget, men er styret elektronisk.

© Kennet Havgaard

Familie og venner samles om det monumentale spisebord med plade i antracitgråt fiberbeton og fuldpolstrede Syver-stole.

Relaterede Artikler