Klassekøkken

Karin Olesen, indehaver af Haus i Herning, ville have det optimale køkken: custommade i sortbejdset asketræ med specialtilskårede corian-bordplader.

© bobedre.dk

Gennem hele planlægnings- og byggeprocessen, var mantraet for Karin Olesen, indehaver af livsstilsbutikken Haus, at det skulle være cool og uden unødvendige dikkedarer.

Fokus skulle være på funktionalitet og gode detaljer i forarbejdningen. Et projekt, der til fulde er lykkedes, og når man i dag står i køkkenet, overvejer man seriøst, om det her i virkeligheden er det ultimative køkken.

Baggrunden var ellers traditionel nok - familien skulle have et nyt køkken, men syntes pladsen var for trang. Så projektet blev udvidet til en sammenlægning af to værelser. Og når de nu alligevel var i gang, skulle der også lægges gulvvarme og foretages indvendig isolering af ydermurene.

Det sidste snuppede 10-12 cm af ydermurene og giver en visuel effekt: Murene træder i dag frem i forhold til loftet, og i den kant, der er opstået, vil de med tiden opsætte LED-spot, som skal kunne skifte farve alt efter humøret og årstiden.

Derefter var det endelig tid til at gå i gang med køkkenet - der skulle hverken spares på tid, penge eller finish. Sidstnævnte kan man bl.a. se i den måde underskabene er lavet på - med lodret finerretning og en 45-graders samling til bordplade og gavl, hvilket gør, at en del af corian-bordpladerne kommer til at ligge et stykke nede i elementerne.

En anden detalje, som er en af firmaet Haus’ specialer, er de udfræsede greb, der er tilstrækkelig dybe, så man kan få ordentligt fat - hvilket desværre ikke altid er tilfældet med denne form for greb.

For at gøre køkkenet visuelt let og luftigt er den store arbejdsø, der måler 140 x 300 cm, monteret på en stål-konstruktion, der får det til at se ud, som om øen svæver over gulvet.

  • Vi tegner aldrig kogeøer til vores kunder, det er på det nærmeste bandlyst hos os. Ulempen med kogeøen er, at ungerne ikke kan sidde med omkring øen
© bobedre.dk

Det stilrene køkken er lavet specielt til rummet af Haus, som Karin Olesen selv er indehaver af. Arbejdsøen er monteret på et stort T-profil i rustfrit stål, der gør, at det på afstand ser ud, som om køkkenøen svæver. Spisebordet Spoon fra Kartell bruges som spiseplads til hverdag. Stolene Nap er designet af Kasper Salto for Fritz Hansen. Stander- lampen i baggrunden er Mekavi Delight fra Haus. Gulvfliserne er italienske og hedder Botticino.

© bobedre.dk

Over den store arbejdsø er der ophængt et meget effektivt arbejdslys i form af en 140 cm lang pendel forarbejdet i carbon. Lampen hedder Light-Square og produceres af Haus.

© bobedre.dk

Det røde spisebord Spoon fra Kartell, med stolene Nap fra Fritz Hansen omkring, skaber et flot og forfriskende modspil til det sorte køkken.