Inspiration til køkkentilbehør

Ikeas nye PS-kollektion, den stilige suppeske og kniven med et skaft lavet af harpiks og hør.

Food Showcase køle-fryse-skab
Food Showcase hedder dette køle-fryse-skab fra Samsung. Det har dobbeltdør til køledelen, så man kan få fat i de ting, man ofte bruger, uden at skulle åbne helt op: energibesparende og samtidig praktisk. Fra 22.499 kr., Samsung.

PS-kollektion
Ikea har igen lanceret en PS-kollektion med produkter, der skiller sig lidt ud fra deres sædvanlige sortiment. Fx dette hjørneskab, der er perfekt til at få så meget skabsplads i et lille køkken som muligt. I lakeret MDF, b 47 x d 47 x h 110 cm, 599 kr. Fra samme kollektion kommer det lille urte-drivhus til at stille i vindueskar- men. Det er udført i pulver-lakeret stål og plast og fås i hvid eller samme orange farve som hjørneskabet. B 46 x d 18 x h 48 cm, 199 kr., Ikea.

Bogen "SPIS"
Stjernekokken Mikkel Karstad, kendt fra fx Era Ora, og stjernefotografen Anders Schönnemann, der bl.a. fotograferer mad for BO BEDRE, har skabt den meget appetitlige kogebog SPIS. Her sættes de enkle og simple råvarer på bordet på en inspirerende facon. 349,95 kr., L&R.

Bottle Grinder-kværn
Nøgen Menu. Bottle Grinder, der er designet af Norm, har været en kæmpe succes. Nu introduceres modellen Nudes i sarte rosa farver. Udført i kunsstof med låg af træ og keramisk kværn, 399 kr. pr. sæt, Menu.

Panini-kniv
Panini-kniven kalder kniveksperterne fra japanske Yaxell deres nyeste produkt. Ideen er, at man kun skal bruge en kniv til at skære brød, pålæg og grøntsager samt til at smøre med. Kniven er fremstillet af 69 lag stål. Håndtaget er et særligt materiale fra Yaxell, der består af harpiks og hør, som gør det særligt holdbart. 999 kr., Yaxell.

Beholder med rivejern
KN Industrie har skabt sig et navn i Italien ved at lave flotte og funktionelle produkter til køkkenet og bordet, der er forbløffende billige i forhold til kvaliteten. En af deres nyheder i år er denne beholder til parmesan med rivejern og låg. Designet og den måde den er udført, er så lækkert, at man får lyst til at lave pasta, bare for at få mulighed for at kunne sætte den på bordet. Fremstillet i nøddetræ med låg i vinyl og så stor, at man kan opbevare osten i den, når det ikke er pasta-dag. Endnu ikke prissat, Brand Design Center.

Thermomix
Thermomix er et hit i fx Italien og Tyskland, fordi man kan lave et helt måltid i en håndevending. Den blender, rører - og har indbygget varmeplade. Man kan fx dampe fisk eller fjerkræ, lave ris, kartofler eller kerner og dampe grøntsager på en gang og samtidig samle al kraften til en sauce i skålen. 8800 kr. Sælges ved fremvisninger: Kontakt ThermoMade for yderligere oplysninger.

Bloom-suppeske
Georg Jensen har udvidet deres Bloom-serie med flere nye produkter. Et af dem er denne stilige suppeske, der er fremstillet i poleret rustfrit stål. Skeen er, som resten af Bloom-serien, designet af Helle Damkjær. 229 kr., Georg Jensen.