Inspiration til køkkenet

Vi har plukket de bedste ting af de nye køkkenkollektioner - bliv inspireret af dekorative glaskupler, et spisebord i eg eller et funktionelt køleskab.

Glaskupler
Ding Dong dynamolygte. Kartells sjove glaskupler ligner en gammeldags Nefa-lygte, men det er nok alligevel ikke herfra, Philippe Starck har fundet inspiration til de nye bokse til opbevaring Fås i tre størrelser. I butikkerne medio januar. Endnu ikke prissat, Kartell.

Tapasstel
Keramikeren Ditte Fischer har lavet dette stilsikre tapasstel, som er beregnet til servering af småretter og delikatesser. Men det kan naturligvis også bruges som almindeligt spisestel - og så har man blot glæden af et stort udvalg af skåle til servering og præsentation. Den matsorte udgave på billedet har toner af 70’ernes stentøj, men med et formsprog, der passer til nutiden. Tapasstellet fås også i hvidt porcelæn med hvid, isblå eller mintfarvet glasur. Fra 125 kr. pr. del, Ditte Fischer Copenhagen.

Spisebord
Spisebordet FRB fås i to størrelser med enten olieret eller røget eg. Begge størrelser af bordet har bordplade i corian. Fra b 120 x l 120 x h 75 cm, 17.000 kr., Frederiksberg Snedkeri.

Kopper
Kopper med kant. Keramiker Mona Vander er uddannet fra Designskolen i Kolding og Det Fynske Kunstakademis malelinje, og har siden hun blev færdig haft adskillige udstillinger i hele landet. Hendes seneste arbejde er disse smukke, kantede krus med grafiske motiver. Krusene mikser Mona Vanders uddannelser som både billedkunstner og keramiker, hvilket i øvrigt går igen i meget af det arbejde, hun laver. Krusene måler h 8 cm x diam. ca. 10 cm. Målene kan dog afvige lidt, da hvert krus laves for sig. 375 kr., Mona Vander.

Skåle
Naturlig servering. Træ i mørke nuancer sniger sig ind overalt i hjemmet for tiden, og naturligvis også i køkkenet. De flotte skåle på billedet fås i to størrelser og koster hhv. 249,95 kr. og 299,95 kr., Coop.

Køleskab
Vakuum i køleskabet. Fødevarer, der bliver opbevaret i vakuum, holder længere. Men er man ikke typen, der får vakuum-pakkeren frem efter hvert indkøb, er der hjælp at hente fra Siemens. Det nye KG38QAL30 har en skuffe, der bliver suget tom for luft, så maden holder sig frisk. 15.595 kr., Siemens

Bestik
Den spanske designer Eugeni Quitllet, som tidligere har arbejdet tæt sammen med Philippe Starck, har designet L’ame for franske Christofle. Bestikket består af 17 dele, lige fra kagegaffel til fiskekniv, og koster fra 171 kr. pr. del, Christofle.