Inspiration til dit køkken

Ny finsk klassiker, ny kombi-dampovn, økologisk syltesukker ...

Ny finsk klassiker
© bobedre.dk

Ny finsk klassiker Sarjaton er navnet på den nye kollektion til bordet fra finske Iittala. Seks designere med hver deres speciale inden for form, farver og mønstre har sammen skabt de 26 dele, der kan kombineres, som man vil. Der er tydelig inspiration fra både skandinavisk design og slavisk folklore i serien, og vi er især begejstrede for Aleksi Kuokkas mundblæste drikkeglas med mønster af Musuta. Delene koster fra 129 kr. til 449 kr., Iittala.

Den nye Inspiration Range
© bobedre.dk

Den nye Inspiration Range Den nye kombi-dampovn i serien er nem at betjene, hvad enten du laver mad på traditionel vis eller vælger damp. Ovnrummet er på hele 74 l, og der er integreret madlavningstermometer. Den nye induktionskogesektion har 6 kogezoner, der også kan sluttes sammen til 3 store, fleksible kogefelter. Priser fra 4695 kr. til 26.590 kr., Electrolux.

Tid til at sylte
© bobedre.dk

Tid til at sylte Sommerhaverne bugner lige nu, og skal du bevare lidt af sommerens sødme, er det tid til at sylte. Med det nye økologiske syltesukker, kan du garantere, at de hjemmelavede marmeladeglas er helt fri for konserveringsmidler, 500 g, 18 kr., Dansukker.

Ryst din dressing
© bobedre.dk

Ryst din dressing Tilbehøret er nu engang det vigtigste - især når det gælder grillmaden. Så frisk din salat op med en lækker dressing, der er nem at ryste sammen i den nye dressingshaker fra RIG-TIG-serien, hvor toppen på shakeren kan åbnes og er let at hælde fra. Den svenske designer og tidligere kok Jens Fager står bag. 149,95 kr., Stelton.

En (farverig) verden af smag
© bobedre.dk

En (farverig) verden af smag Summerbird er vilde med nødder – så meget at de har fået omdøbt deres vej i Assens til Mandel Alléen. I den nye æske har de forvandlet de bedste spanske mandler og italienske hasselnødder til ni lækre mundfulde af den bedste chokolade med bl.a. citron, lakrids og grøn te. 140 g, 120 kr., Summerbird.

Vild med vegetarmad
© bobedre.dk

Vild med vegetarmad Der er en grøn bølge igang – måske i takt med stigende fødevarepriser, miljøhensyn og vores øje for dyrevelfærd. Det har madskribent Katrine Klinken i hvert fald tænkt en del over, og hun har i sin nye kogebog gjort det let at gå over til grøn kost - én dag om ugen eller helt og aldeles. Opskrifterne er beregnet til 2 personer, så det fx er nemt for familiens vegetar at blive inspireret, 250 kr., Politikens Forlag.