Ideer til køkkenet

Lev den lyserøde drøm ud, hold maden frisk længere og paradisisk bestik fra Marcel Wanders.

Chiffon Pink

hedder den nye farve fra Le Creuset, som kommer i butikkerne her i løbet af februar. Der er tale om en limited edition, som kun sælges i Skandinavien og Japan. Farven fås både på en række stentøjs-produkter og på et udvalg af Le Creusets velkendte gryder. Kande 299 kr., dejfad 429,95 kr., støbejernsgryde m. låg fra 1399 kr., Le Creuset.

Future

Køkkenet er et af de rum, vi benytter mest. Her starter man dagen med morgenmad, senere leger børnene eller laver lektier, om aftenen skal der laves aftensmad og senere måske kaffe - eller forberedes arbejde til næste dag. De forskelligartede opgaver har fået Tvis Køkkener til at skabe køkkenkonceptet Future, der er et enkelt køkken med fokus på skuffe-, skabs- og arbejdsplads. Skufferne har farvede grebslister øverst, som skaber liv, og hele køkkenet har en flot blød finish med afrundede kanter. Farvemæsigt er der frit valg på alle køkkenhylder: i alt 2400 forskellige nuancer. Opstillingen på billedet koster 89.000 kr. ekskl. armaturer og hvidevarer. Tvis Køkkener.

Madebymama

Bag navnet Madebymama står en italiensk og en dansk familie bosat i en lille by på en bjergskråning i Toscana. De sælger delikatesser, de selv har fremstillet, eller som er lavet af lokale, de kender. Fx denne dejlige trøffelolie og -pasta. Vælg mellem olie/pasta på sorte eller hvide trøfler. Olien indeholder 55 ml og koster hhv. 82/89 kr. Pastaen indeholder 30 g og koster hhv. 82/209 kr. Madebymama.

Apple Box

hedder denne smarte lille kvadartiske bakke fra firmaet Raumgestalt. Perfekt til en romantisk morgenmad på sengen eller en kop te på altanen. Men den kan faktisk meget mere end at være en bakke. Med i købet får man nemlig en indsats, så Apple Box bliver opdelt i 16 små rum, som enten kan bruges til at lægge æbler i (heraf navnet) eller til ting, sager og dimser. Apple Box fås i ubehandlet eller røget eg, måler 31 x 31 x 3 cm og koster 399 kr. Raumgestalt/Nikolaj Engros.

Jardin d’Eden

Marcel Wanders er kendt for sit organiske formsprog, som nogle vil mene kan gå lidt over gevind indimellem. Med bestikket Jardin d’Eden - edens have - har han dog ramt plet og har skabt et smukt og moderne bestik, der trækker tråde til de klassiske bestik. Jardin d’Eden fremstilles i forsølvet metal, og serien består af suppeske, kniv, gaffel, desertske og teske. Sæt med fem dele 2805 kr., Christofle/RoyalDesign.dk.

Absolute Design

Whirlpools nye Absolute Design-serie af køleskabe har mere bag lågen, end man aner. De er nemlig udstyret med en sjette sans - en såkaldt 6th sense Freshcontrol - som løbende analyserer temperatur og fugtighed.Det skal give optimale betingelser for maden og sikre, at den holder op til fire gange længere end i et traditionelt køleskab. Skabet har desuden en Active 0°-skuffe til opbevaring af fx kød og fisk. Absolute Design-køleskabet fås i flere modeller med varierende kapacitet og som køle- og fryseskab. Fra 7495 kr., Whirlpool.

Leaf
 

Latimeria er et finsk mærke, som fremstiller smukke køkkenred-skaber o.lign. i metal. Fx Leaf-plate, som fås grå, blå-hvid, blå-brun eller velvet steel, som er en legering, der giver et blåt skær. Fra 895 kr., Latimeria.fi.