Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Husets leverum

Arkitekt Anna Højlund Rasmussen stillede sig selv opgaven at integrere husets køkken i et opholdsrum med plads til familie og venner. Løsningen bestod i en fleksibel indretning, masser af opbevaring.

© Kennet Havgaard

Mere stue end køkken. Sådan så Anna Højlund Rasmussen sit nye køkken-alrum for sig, da familien skulle i gang med at renovere huset fra 1930’erne. Det oprindelige elementkøkken fra Danica var slidt efter mere end 10 års daglig brug, og spise­stuen ved siden af køkkenet blev aldrig brugt.

– Det var behovet for et køkken og ønsket om et leverum, der skabte ideen til indretningen. Det skulle være et rum med masser af plads til familie og venner, forklarer Anna Højlund Rasmussen, der er arkitekt og selv har indrettet den nye køkkenafdeling fra køkkenfirmaet Hansen Living.

Køkken og stue fremstår i dag som ét åbent, sammenhængende rum på 80 m2, kun adskilt af fritstående søjler og med håndlavede køkkenelementer. – Vi valgte ikke elementer, men mere møbler, for at gøre det mere stueagtigt. Alt er fritstående, så det er muligt at ændre indretningen efter vores skiftende behov­, siger Anna Højlund Rasmussen.

© Kennet Havgaard

Kogeøen er køkkenets centrum, hvor familien samles – nogle for at lave mad, andre for at snakke og hygge. Den er håndlavet i amerikansk valnøddetræ og tegnet af husets ejer, arkitekt Anna Højlund Rasmussen, sammen med køkken­firmaet Hansen Living. Emfanget er fra Thermex.

© Kennet Havgaard

Den store kogetop er i plan med skiferbordpladen. Induktionspladen er fra Witt, brødristeren er fra Dualit. Køleskab og mikroovn er fra Siemens.

© Kennet Havgaard

Udtræksskabene er ligesom kogeøen fra Hansen Living. De er uden sokkel og fritstående, så de kan flyttes, når familien ønsker det.

© Kennet Havgaard

Anna Højland Rasmussen har hentet lamperne over kogeøen i sin egen netbutik hill-street.dk. De hedder Logico og er fra Artemide.

© Kennet Havgaard

Uden greb og beslag ligner køkkenelementerne almindelige møbler, der passer ind i en stue. De langbenede barstole, der er betrukket med naturlæder, giver ekstra siddepladser ved kogeøen.

© Kennet Havgaard

Miniaturemodellerne af nogle af de største danske møbelklassikere har fået en hædersplads i vindueskarmen. Anna Højlund Rasmussen har samlet på dem gennem flere år.

Relaterede Artikler