Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Helt minimalt - helt bevidst

På Strandvejen nord for København bor en familie, som prioriterer gulvplads og albuerum højt. Det ses både i stuer og opholdsrum, og især her i køkkenet.

© Tim Wahlfried

Her er et køkken, som måske for nogle ser noget bart ud. Men for familien er det et meget bevidst valg – bl.a. at vælge en kogeø fra – her skal nemlig være funktionelt, nemt at gøre rent og mulighed for, at mange kan samles herude og stå og snakke, mens der arbejdes, og uden at man går i vejen for hinanden. Køkkenet er fra JKE Design, og passer med sin stramme stil og hvide elementer perfekt til husets arkitektur. Det er et hus fra 1959, med lige linjer og smukke sorte vinduesrammer overalt. Og det nye køkken skulle meget diskret matche, ikke råbe højt.

–Vi flytter ofte, og har indrettet mange hjem. Så vi ved nøjagtigt, hvad der fungerer for os. Vi har tit mange gæster, og så er det rart, at der er luft og plads til at bevæge sig. Sådan er vores stuer også indrettet – med få møbler og store mængder friplads på gulvene. Vi ønskede ikke et køkken-alrum, hvor man kan sidde ned og formodentlig bliver siddende hele dagen og aftenen. Så vil vi altså hellere ind i stuen, hvor der er udsigt til havet, fortæller fruen i huset.

© Tim Wahlfried

Dyb vask Dyb vask med plads til også at rengøre grøntsager. Den er designet af Philippe Starck for Duravit, og købt hos Bad & Fliser. Armatur fra Blanco med udtræk, så man kan skylle grøntsagerne oppe på afsætningspladsen.

© Tim Wahlfried

Lyset smyger Lyset smyger sig ind fra stuen og den åbne himmel mod havet. Hårde hvidevarer er fra Siemens, og valgt i hvidt i stedet for i stål, som ville virke for koldt. Kedel fra Alessi.

Relaterede Artikler