Gyldne lækkerier til dit køkken

Eco bradepander, 2 ovne i én og comeback til laminat ...

Eco bradepande
© bobedre.dk

Vi vil gerne have ting, vi både kan tilberede maden og servere den i. Så sparer vi tid og ikke mindst opvask. I den kategori finder man Eco bradepanden fra OBH Nordic. Den er lavet af formstøbt aluminium med keramisk belægning. 299,95 kr., OBH Nordica.

La Cafétière
© bobedre.dk

Kaffe er ikke længere bare en drik. Det er et livsstilssymbol, og i løbet af det seneste ti-år har rigtigt mange købt en professionel espresso-maskine. Men nu går bølgen den modsatte vej, mener eksperterne, som forudser, at den nye hotte kaffetrend er, at man går tilbage til rødderne: Klassisk café som de italienske husmødre har lavet dem lige siden Bialatti lancerede den første Moka Express i 1933. Vælg eksempelvis denne opdaterede udgave fra La Cafétière. Den fås også i den klassiske aluminiums-farve og sort. 259 kr., jj-company.

Eva Solo
© bobedre.dk

De nye kaffekopper fra Eva Solo kommer i tre størrelser: Espresso, Lungo og Café Latte. Kopperne er i keramik beklædt med silikone og fås i pakker af to fra 149,75 kr., Eva Solo.

Pantone Utensils
© bobedre.dk

Holscher Design, der står bag produkterne fra Pantone, har lagt endnu en serie til rækken af flot designede genstande til køkken og bord. Pantone Utensils hedder sættet, der består af røreske, opøser, piskeris, tang og paletkniv. Alle tingene er formgivet, så de er nemme at vaske og er uden kanter, der samler skidt. Udover farven Indian Teal, som er den blå farve, man ser på billedet, kan man få Pantone Utensils i Antracit Black, dvs. grå-sort, og Tea, som er en cremet hvid. 79,95 kr. pr. del eller 299 kr. for sættet, Room Copenhagen.

BQ1VD6T131
© bobedre.dk

Samsung har set, at mange hjem nu har to ovne - en almindelig og en med damp. Derfor har de tænkt, at det kan man gøre smartere - og udviklede denne dobbeltovn, der hedder BQ1VD6T131, som både har damp- og almindelig ovn. Men det rigtig smarte er, at man kan dele ovnen op med en keramikplade, så man får forskellige temperaturer øverst og nederst i ovnen. Eller damp oppe og varmluft nede, hvis man har lyst til det. 9000 kr., Samsung.

Comeback til laminat
© bobedre.dk

Laminat har været sat i skammekrogen i de senere års køkken-mode. Men det gør Svane Køkkenet nu op med. Deres nye Y20 har linoleum på skabe, skuffer og bordplade - ja sågar på håndtagene. Vel at mærke en ny, meget tyk og slidstærk laminat, som ifølge producenten kan holde til de slag og stød, hverdagen byder på. Selve køkkenet består af tre slags skuffer i to bredder, som betyder, at man kan få køkkenet lige, som man vil. Kodeordet har været asymetri, hvilket tydeligt fremgår af de flotte, åbne hylder på billedet. Pris alt efter antallet af moduler og opbygning, Svane Køkkenet.

Hedetur? Nej tak!  
© bobedre.dk

Kan man spise sig fra søvn- besvær, hedeture og de mange andre gener, der for mange er en del af overgangsalderen? Ja, mener forfatterne bag ”Spis dig fra overgangsalderen”, overlæge Mikael Bitsch, ernæringsrådgiver Søren Lange og journalist Mette Bender. 300 kr., Politikens Forlag.

Flot opbevaring
© bobedre.dk

Bloomingville er kendt for at fremstille dekorative ting til hjemmet - lige fra dagligstuen til køkkenet. I den sidste kategori finder man disse stilrene glas til opbevaring. Med forskellige slags bønner, linser, tørrede svampe ell. lign. i, er de perfekte til praktisk opbevaring og samtidig et dekorativt element. Findes i fire størrelser fra h 12 cm x diam. 12 cm, fra 99 kr., Bloomingville.