Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gennemført madværksted

Det gamle landkøkken blev udskiftet med alt det bedste fra producenterne Gaggenau og Bulthaup og tilsat et elegant drys designermøbler. Resultatet er 60 m², hvor funktionaliteten er i top.

© Tim Bjørn

Fire teenagebørn og to voksne kræver­ sit køkken. Derfor besluttede­ familien nord for København for et år siden at udskifte det ældre landkøkken. De hyrede arkitekten Hanne Dalsgaard, som bl.a foreslog at flytte spise­­af­delingen og etablere franske altaner, så lyset kunne kigge ind. Mere problematisk var det at finde de rette køkkenelementer.

–Det var svært at finde den rigtige løsning. Vi prøvede en masse af de store producenter, men da vi bruger rigtig mange timer i køkkenet, skulle det være en løsning, hvor design og funktion går op i en højere enhed, fortæller familien, som endte med at alliere sig med CasaShop i København.

© Tim Bjørn

Dampovn, espressomaskine og almindelig ovn er alle fra Gaggenau. Isterningemaskinen ved siden af afslører, at køleskabet er gemt bag en af de sorte fronter. Den hvide røremaskine er fra KitchenAid.

© Tim Bjørn

Mellem køkkenbordet og vinduet har familien etableret en lille urtehave, så der altid er frisk karse, oregano, timian osv., som kan bruges, når der laves mad. Urterne står i en metalkasse, så de kan vandes direkte uden at skade den gamle vindueskarm.

© Tim Bjørn

De små bænke i hver ende af køkkenet er endnu et eksempel på, hvor gennemført indretningen er. Læderet er nemlig samme slags, som sidder på spisebordsstolene og Svanemøblerne i gangen.

© Tim Bjørn

Det eksklusive køkken fra Bulthaup byder på den ene praktiske detalje efter den anden. På væggen er tre udtrækslåger, hvoraf den midterste gemmer på en knivblok og et skærebræt. Når lågen åbnes, tænder lyset automatisk. Brødristeren er fra Dualit.

© Tim Bjørn

Hvor der før var vinduer lader de franske altaner nu lyset husere i det store køkken. Dørene bliver åbnet, når vejret tillader det. Mellem de to døre hænger en fladskærm fra B&O. Lampen over bordet er designet af Inga Sempe for Luceplan og hedder Plissé. Skabene, der kanter sig rundt om døren til gangen er fra Bulthaup.

Håndplukket til dig