Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Funktionelt familiekøkken på det gamle tørreloft

Familien Ottesens drøm om at overtage det gamle tørreloft gik i opfyldelse, så det blev muligt at få et stort køkken-alrum med loft til kip og to skønne altaner med udsigt over Ordrups tage.

© Anitta Behrendt

Christina og Frederik Ottesen boede i en treværelses lejlighed og fik mulighed for også at overtage tørreloftet over lejligheden.

Sådan fik de en unik mulighed for at indrette et familiekøkken med plads til mange aktiviteter på samme tid. Familien har gennemtænkt designet og indretningen af køkkenet for at få det til at være et integreret element i lejligheden.

Det 72 m² store tørreloft får dagligt en overdosis dagslys, så materialerne skulle have en vis tyngde for at skabe kontrast til det store, lyse rum. Med en bordplade i sort granit og køkkenfronter i varm kirsebær er øvelsen om balance lykkedes.

Langsiden er etableret som en niche i rummet, hvor der er integreret køle-fryse-skab i blank stål fra Liebherr og en kogezone med en bred gaskogetop fra Gaggenau.

© Anitta Behrendt

Plads er der nok af i rummet på 72 m², så familien på to voksne og to børn kan lave mad, lege og være sammen uden skulderskub. De sorte Eames-stole er fra Paustian. Billede af Niels Erik Gjerdevik.

© Anitta Behrendt

Køkkenet på 72 m² giver masser af frirum til udfoldelse for en familien på 4 – og også en del gæster. Familien bor i en tre-værelses nedenunder, hvor de har soveværelser, badeværelser og vaskerum. Tørreloftet er lavet til beboelse og lagt sammen med lejligheden.

© Anitta Behrendt

Vasken er nedfældet og det giver god hygiejne omkring det våde område. Den tykke, sorte granitbordplade giver køkkenet eksklusiv klasse.

© Anitta Behrendt

Integreret blus fra Gaggenau bliver flot afsluttet, da termostatknapperne er fældet ind i køkkenfronten.

© Anitta Behrendt

De store vinduer giver et fremragende lysindfald, og selv i regnvejr er her lyst og indbydende. Selve køkkenområdet er på 12 m², og bemærk de to håndvaske, der er placeret forskudt. Det giver rigtig gode arbejdsbetingelser for flere på samme tid.

Relaterede Artikler