Friske ideer til køkkenet

Evig friske krydderurter, asketræsbordet og den elegante kaffemaskine.

Plantui Smart Garden
Friske krydderurter og salat er dejligt året rundt, men det er ofte svært at få fat på ordentlig kvalitet udenfor sæsonen. Med Plantui Smart Garden kan man selv dyrke sine grønne blade. Mini-haven har 18 indbyggede LED-pærer, der sikrer, at planterne får lys nok, selv om det er vinter. 1500 kr., Bahne. Tilhørende plantekapsler koster fra 45 kr.

Kaffemaskine
Der er mange ting, der spiller for Wilfa: Flot design og høj kvalitet er svært ikke at holde af. Wilfa Optimal er ingen undtagelse, og når nu de kloge siger, at espresso er dømt ude og brygget kaffe inde, så er det jo ... optimalt. Fås også i sort og aluminium. 1499 kr., Wilfa.

4-dots-bord
Nomess står bag dette enkle og elegante asketræsbord, der hedder 4-dots-table på grund af de små farverige detaljer i bordplade og -ben. Vælg mellem orange, hvid, grå eller sorte prikker og bordplade i naturfarvet eller sortbejdset asketræ, l 160/200 x b 160 x h 72 cm, fra 6900 kr.

Urter
Gartner Christen Olsen er af en familie, der elsker urter, og det så meget, at han nu er fjerde generation af krydderurtedyrkere. Passionen resulterer i, at de grønne smags- og duftgivere har en kvalitet, man normalt skal til Sydeuropa for at finde. Urterne kan købes i Christian Olsens butikker i Torvehallerne i København eller i Hørsholm. Planen er dog, at der skal åbne flere butikker rundt om i landet. Se mere på gco.dk.

Kogebog
Man hører ofte om Jerusalem i nyhederne - og det er sjældent for det gode. Men maden hører vi alt for lidt om, mener forfatterne bag denne kogebog. For ikke blot er maden god - den bringer det skilte folk tættere sammen. Forfatterne går selv forrest med et godt eksempel: Den ene er palæstinenser, og den anden jøde. Bogen er fuld af gode opskrifter på traditionel mellemøstlig mad i nye forklædninger - falafel, tabouleh osv., men byder også på mange retter, der ikke er så kendte i de danske køkkener. 299,95 kr., Lindhardt og Ringhof.

Pizza Wheel
Pizza og øl - for en italiener hører de to ting sammen på samme måde som jordbær og fløde gør for en dansker. Det har inspireret den italienske designer Alessandro Busana til at lave Pizza Wheel for Normann Copenhagen. Pizza Wheel kombinerer en pizza-skærer og en øloplukker og garanterer således, at man aldrig oplever den traumatiserende fornemmelse af at have pizzaen klar, parat og sliced til spisning uden at kunne få den kolde øl åbnet. Fås i sort, grå, sand, aubergine og mørk grøn, 100 kr., Normann Copenhagen.

Køleskab
Gram har lanceret deres nye 6000-serie af frysere, køleskabe samt kombinationen af de to. Her viser vi køleskabet KS 6456-90 F X og fryseren FS 6316-90 N X, der rummer henholdsvis 375 og 275 l køl og frys og begge er energimærket med A++, har touch- display, LED-lys, dør-alarm, indstillinger til hurtig indfrysning/ nedkøling m.m. Køleskabet har også freshzone med teleskopudtræk og vinhylder. 10.099 kr./10.599 kr., Gram.