Forår i køkkenet ... hele året

Med store glaspartier ud til husets have strømmer lyset ind i dette køkken-alrum i Klampenborg, hvor køkkenelementerne med de indfræsne blomstermønstre og to farverige spiseborde dominerer indretningen.

© Andreas Mikkel Hansen

Nord for København, i et hus i Klampenborg, bor en familie, der har forår i deres køkken-alrum året rundt. Det er nemlig fyldt med farver og blomster.

Det store rum er et ønske og valg fra familiens side, da de gerne ville have plads til hele familien. Med inspiration fra Rasmus Larssons hvide køkkener med fræsninger, som familien havde forelsket sig i, valgte de et køkken fra Design by Us, som nu har fræset mønstre, som familien selv har fundet, ned i fronterne.

Men da det primært er manden i huset, der står i køkkenet, og han ikke kunne se sig selv i et hvidt køkken, blev dette køkken sort.

© Andreas Mikkel Hansen

En spiseafdeling i friske farver klæder den sorte og enkle køkkenindretning. Køkkenet er designet af Rasmus Larsson fra Design by Us, og har indfræsede blomstermotiver i de lakerede mdf-plader. Bordplader, undtagen på køkkenøen, er i stål. Ovnene og gasblusset er fra Atag, og emfanget er fra Thermex. Armaturerne er Dornbrachts Tara Classic, den store vask er fra Blanco og den lille er fra Odorico. Bordpladen på øen er en specialfremstillet, glaseret lavastensplade fra Made a Mano. Hee-barstolene er fra HAY. Alt sammen på en lys bund af hvidolierede gulv fra Dinesen.

© Andreas Mikkel Hansen

Spiseafdelingen med de to farverige spiseborde er ejernes egen idé. Spisebordene er lavet af betonplader sat på en stålramme og belagt med plexiglasplader med fræsninger af Design by Us. De forskellige spisebordsstole er farveafstemt med bordene. Omkring det blålilla bord står stolene Hee Dining fra Hay, InOut 23 IN fra Gervasoni og Dream fra Pedralli. Omkring det grønne bord står stolene RU Chair fra Hay, Catifa 46 med drejestel i krom polstret med Hallingdal fra Kvadrat og Eames’ DSW-klassiker. Alle stolene er købt hos 1000 Chairs, undtagen RU Chair, der er fra Normann Copenhagen. Glassene på det blålilla spisebord er fra By Nord. Lamperne i loftet er af Verner Panton, og det farverige maleri er af William Skotte Olsen.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien havde forelsket sig i Rasmus Larssons og Design by Us’ hvide køkkener med fræsninger. De fandt derfor nogle blomstermønstre, de kunne lide, og fik Design by Us til at fræse dem ind i fronterne og på bordpladerne i plexiglas. På den måde er køkkenet helt unikt.

© Andreas Mikkel Hansen

Spisebordene er skabt af betonplader sat på en stålramme og belagt med plexiglasplader med fræsninger, også fra Design by Us. En meget personlig løsning – og ekstra opsigtsvækkende med to borde i hver sin farve ved siden af hinanden.

© Andreas Mikkel Hansen

En samling glas pryder køkkenbordet. Vandkaraflen, Waterbottle, er fra Excel, vinkaraflen er fra Pondus og glasset med frugt er fra Louise Roe. Det sorte fad på spisebordet er fra Frydendal, den hvide ugle, Poly Ugle, er fra Normann Copenhagen og det store maleri er af Martin Bigum. Spotsene i loftet er fra Modular og gulvet er i beton med perlemorssand og epoxy-top.

© Andreas Mikkel Hansen

Den sorte barstol, Barstool af Tom Dixon, fra Normann Copenhagen, står dekorativt ved siden af bogreolen, Oblique, fra Moooi. Køkkenbord- pladen er en specialfremstillet glaseret lavastensplade fra Made a Mano. Armaturer, Tara Classic, er fra Dornbracht, mens den lille vask er fra Odorico.