Et køkken eller en stue ...?

I Viborg har et ældre hus fra 1972 fået en makeover i køkkenet. Her bor et par, der arbejder meget og sent, og som ønskede et rum, der var superpraktisk, men også hyggeligt.

© Andreas Mikkel Hansen

Her i den hvide murstensvilla fra starten af 1970’erne bor et par, der troede, at de skulle have et nyt hvidt og moderne høj-glanskøkken med grebsløse fronter. Som så mange andre. Men de valgte anderledes. Og i dag står der et nyt HTH-køkken i eg. For det skulle være hyggeligt, og gerne lidt af en stue.

  • Det hvide look var det åbenlyse valg. Vi ville gerne have, at køkkenet skulle stå lyst og skarpt, men det måtte bare ikke blive for sterilt og industrielt. Vi kommer sent hjem fra arbejde, så vi bruger køkkenet til at sidde i om aftenen - både til at lave mad, spise, arbejde på den bærbare, se nyheder, læse avis etc. Så vi har brug for et køkkenrum, som omfavner os. Og når vores tilsammen fem børn kommer hjem, skal der være plads til lektielæsning ved spisebordet. Så det var virkelig vigtigt for os, at der skulle være en rar og god atmosfære, fortæller manden i huset.
© Andreas Mikkel Hansen

Det lange spisebord fungerer både som spiseplads og arbejdsplads. Det er her, man sidder, når der skal tjekkes eller skrives mails, læses aviser eller kigges tv efter maden.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet har en helt fantastisk lyssætning. Det ses bl.a. her under køkkenøen, hvor der er sat lys under fronterne, hvilket nærmest får øen til at svæve. Lyset giver samtidig liv til de smukke fliser. Service fra Menu.

© Andreas Mikkel Hansen

Øen med corianplade spiller en central rolle. Og her ses herren i husets favorit: Quooker-hanen med kogende vand tæt sammen med armatur også fra Quooker. Køleskab og fryser gemmer sig bag fronterne i øen, der ellers har masser af skuffeplads. Bagest ses et af indhakkene i væggene. De var aldrig blevet udnyttet før, men havde været møbleret. Første tanke var at sætte højskabe ind, men de fik lov til at stå med lavere skabsmoduler, så der blev skabt både visuel effekt og et hulrum med plads til nips etc. På øen står bl.a. filtkurve fra Menu.

© Andreas Mikkel Hansen

Fliserne er utrolig smukke når man går helt tæt på. Det marmorerede mønster har et helt særligt spil, og tilfører en masse varme og liv til rummet.

© Andreas Mikkel Hansen

Egetræet har en smuk farve, her sæbebehandlet, så det står let og nordisk.

© Andreas Mikkel Hansen

Enhver mands drøm! En hel væg med dampovn, mikro/kombi-ovn og almindelig varmluftsovn fra AEG. Kaffemaskine er også indbygget. – Når vi har gæster, er vi oftest 10 mennesker, og så har man altså brug for flere ovne ...