Elegant køkkentilbehør

De pastelfarvede magretheskåle, den innovative køkkenkniv og det fine kagefad.

Kniv
Den franske designer Aurélien Barbry har skabt denne elegante kniv, der kombinerer kniv og knivblok på smart vis. Kniven er udført i blankt rustfrit stål, og holderen er af egetræ. Kniven findes som urte-, kokke- og brødkniv og koster henholdsvis 599 kr., 699 kr. og 799 kr., Georg Jensen.

Bord
Naver Collection har lavet dette funktionelle spisebord med stramme linjer. Bordet er designet af Nissen & Gehl og består af en 4-mm hvid corian-plade med en kant i enten eg, ask eller valnød. Benene er i sortbrændt stål. Bordet fås i to størrelser: L 200 x b 90 x h 74 cm, eller l 240 x b 90 x h 74 cm. En smart og funktionel Butterflyindskudsplade betyder, at man kan udvide det med en meter i længden. Fra 27.273 kr., Naver Collection/Gramrode Møbelfabrik.

Kagefad
Jansen er et hollandsk firma der laver smart og farverigt udstyr til køkkenet og bordet. Kagefadet her er et godt eksempel på deres produkter. Fås i to str. og i farverne blå, gul, pink og rød. Fra 269 kr., Designdelicatessen.

Bog
Husk proteiner, spis kulhydrater, og vær ikke så bange for fedt. Det er budskabet i kogebogen LCHQ, der står for Low Carb High Quality. Pointen er, at man godt må spise de ting, man ellers bliver advaret om, bare man gør det kontrolleret og vel at mærke holder sig til råvarer af god kvalitet. Kulhydrater er vigtige for vores vægttab - det skal bare være de gode af slagsen. Det samme gælder fedt, men vi skal vælge det gode fedt fra olie og fisk. Bogen giver en række enkle råd, der kan hjælpe dig til bedre madvaner. 199,95 kr., Lindhardt & Ringhof.

Røg i køkkenet er det nye sort indenfor madlavning. Altså røg af den gode, velsmagende slags. Alle lige fra stjernekokke til os andre almindelige fritidsgastronomer skal ifølge eksperterne til at lege med røgede råvarer. Dertil skal man bruge et røg-aggregat - fx denne røggryde i rustfrit stål. Diam. 28 cm, 1000 kr., Zwilling.

Salatsæt
Poesi i metal kalder finske Latimeria deres produkter, og det rammer vist meget rigtigt. Salatsættet her er inspireret af vinterens nøgne birketræer ved de finske søer. Findes også som pastatang. Salatsæt 635 kr., pastatang 400 kr., Latimeria.

Margretheskåle
Jacob Jensen var i begyndelsen af sin karriere, da han i 1954 tegnede Margretheskålen for Rosti. Han var dengang ansat på Bernadotte og Bjørns tegnestue, og skålen blev derfor opkaldt efter Sigvard Bernadottes niece - prinsesse Margrethe af Danmark. Siden er skålen blevet et ikon, som alle danske fingre på et eller andet tidspunkt har haft fat i. Den eneste ændring i det oprindelige design er, at der i 1968 blev monteret en gummiring i bunden, så den står bedre fast. Til en start blev skålene kun lavet i hvid, men efter et par år kom farverne blå, gul og grøn til. I anledning af jubilæet relancerer Rosti nu skålen retro-farverne. Fra 34,95, kr., Rosti.