Elegant køkkengrej

Bondekultur på væven, grød på flaske og smuk økologi ...

Stil køkkenet som du vil
© bobedre.dk

Det tyske firma Stadtnomaden er i hjemlandet kendt for at fremstille designprodukter af høj kvalitet.

I Danmark er de knap så kendte, men det er nok blot et spørgsmål om tid. Køkkenet her hedder A la carte og er designet af Linda Altmann og Oliver Krapf, som har haft fleksibilitet som kodeord, da de satte sig til tegnebordet. Således kan modulerne sættes sammen lige præcis, som man har lyst til. Magneter mellem modulerne sikrer, at køkkenet står fast og samtidig er uhyre enkelt at installere.

Det lille slip, der er mellem modulerne, udnyttes smart til et særligt tilpasset skærebræt og en tallerkenbakke. Man kan vælge at udstyre modulerne med ben, som på billedet, eller med hjul, så køkkenet bliver endnu mere mobilt og fleksibelt.

Modulerne findes i flere udgaver: med skuffer, med skab, med indbygget Marylin 150 Compact vask og armatur fra Blanco og med indbygget kombiovn og/eller komfur fra Smeg. Køkkenet er udført i birketræ beklædt med slid-, stød- og ridseresistent laminat og måler h 94/96 x b 74 x d 60 cm. Et modul koster fra 15.000 kr., Stadtnomaden.

Flot glas i nye farver
© bobedre.dk

Eva Solos velkendte drikkeglas kan nu fås i de nye farver lime, laguna blue og smokey grey. De er lavet af hærdet varmebestandigt glas. 4 stk. koster 179,95 kr., Eva Solo.

Ikke kun for sørøverne
© bobedre.dk

Rom er blevet in - når der vel at mærke er tale om topkvalitet. Og det er netop, hvad man får med denne Zacapa XO, som har lagret 25 år - heraf to år på cognacfade. Smagen er blød med et strejf af karamel. 900 kr., Diageo Denmark.

Bondekultur på væven
© bobedre.dk

Georg Jensen Damask har i samarbejde med væveren Puk Lippmann lavet en ny serie viskestykker, der har fået navnet Puk. Inspirationen kommer fra den gamle danske bondekultur. Viskestykkerne er fremstillet i 50% hør og 50% bomuld, måler 70 x 50 cm og fås i farverne pale mint, icing, wheat og honey. 130 kr. pr. stk., Georg Jensen Damask.

Smuk økologi
© bobedre.dk

Birgitte Winterberg driver Jyllands eneste 100% økologiske cateringfirma, og nu deler hun ud af sine yndlingsopskrifter i bogen Madkunst, med gode idéer til at bruge grøntsager. 299,95 kr., Rosenkilde & Bahnhof.

Få glade børn til sommer med en skub op-isform
© bobedre.dk

Den nye skub op-isform fra Lékué er en god mulighed for at skifte sodavandsisene ud med sunde, velsmagende og hjemmelavede is. Samtidig sikrer den mod alt for klistrede børn, fordi isen er lukket inde - væk fra fingre, hår og tøj. Formene er i blød plastik og kan anvendes til smoothier, frozen yoghurt og saft- eller flødeis. Isformene fås også i grøn og pink og koster 49 kr. hos Bahne.

Grød på flaske
© bobedre.dk

Kokken Nicolas Vahé er udlært på en tre-stjernet restaurant, men laver i dag lækre madprodukter lige fra paté til disse flasker med riz au lait, dvs. risengrød, hvor man blot skal tilsætte mælk og koge op. Udover de viste smage fås Riz au lait også med ananas og mango. 72 kr., Nicolas Vahé.

IQcook
© bobedre.dk

IQcook fra Gorenje er et komfur, hvor man sætter en sensor (se billedet) på låget af gryden, og derved styrer komfuret kogningen. Så undgår man, at maden koger over eller brænder på. Man kan også vælge blandt fem faste programmer, så komfuret fx selv sørger for, at din bøf bliver stegt præcis, som du vil have den. 10.995 kr., Gorenje.

© bobedre.dk