Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Claus Meyer bager bare bedst

Du kan sagtens få et godt brød ud af en pose mel, du har glemt i sommerhuset. Sådan siger Claus Meyer, den ukronede konge af bagning.

© Skovdal & Skovdal

Måske var det allerede som 7-årig, at Claus Meyers fascination af brød blev grundlagt. Dengang hjalp han til hos den lokale bager Wetterberg på Lolland, og belønningen, en pose friskbagt brød, blev fortærret med stor fornøjelse.

Også da han studerede på Copenhagen Business School, arbejdede han hos en bager på Amager, men, som han siger, han blev fyret på grund af langsomhed, men da han i stedet foreslog, at han lejede sig ind, når bagersvendene holdt fri, begyndte han at bage til udvalgte restauranter. Kimen var lagt til det, der her 30 år efter er en stor industri, og hvor hans kamp for en nordisk madfilsofi lige nu i den grad har sat Danmark på mad-verdenskortet.

Få opskriften på Claus Meyers lækre kanelsnurrer.

BO BEDRE møder Claus Meyer derhjemme i villaen på Frederikberg i København, hvor hunde, børn og kone så småt begynder at vænne sig til, at de alle flytter til New York til foråret. Nogle af Manhattans kendte kvadratmeter på den grandiose Grand Central Station bliver fra 2016 til Claus Meyer-land med restaurant, måske grød-bar - selve konceptet er ved at finde sin form.

Meyers bedste brødtips:

  1. Mindre gær, længere hævetid gerne fx et døgn, endda to for nogle dejes vedkommende.

  2. Ret våde deje, og så høj ovn-temperatur. Jo ældre jeg er blevet, jo højere temperatur i ovnen bruger jeg, varmen er omvendt proportional med gærmængden.

  3. Surdej er vigtig, denne mystiske boblende substans, som virkelig giver smag og kraft til brødet, men som også giver langt større holdbarhed, og derfor betyder, at vi ikke smider så meget ud.

  4. Jeg sværger til økologisk mel, og gennem årene er det blevet mere og mere vigtigt for mig at bruge kvalitetsmel. Men det fascinerende er, at bruger du en pose mel i sommerhuset, du måske har glemt, kan du faktisk få et udmærket brød ud af det, hvis dejen langsomt hæver i køleskabet, og du bager det ved knaldvarme. Jeg maler dog helst selv mit mel.

Relaterede Artikler