Alle trin fører til køkkenet

Åbenhed var nøgleordet for familien Karsbæks køkkenombygning, der lukkede huset op på tværs af tre etager og omdannede hele stueetagen til ét kæmpe køkken-alrum.

© Lars Kaslov

Der blev gået grundigt til værks, da Lars Karsbæk totalombyggede sin solide, men pænt renoveringsmodne 1950’er-villa i Brøndby. Som direktør for hvidevarefirmaet Atag og importør i Skandinavien af kogevandshanen Quooker havde Lars Karsbæk samlet masser af ideer og inspiration til køkkenet gennem sit arbejde.

Herudover ønskede han sig mere åbenhed i huset, så familien kunne være sammen på tværs af de tre etager. Derfor blev alle indvendige skillevægge fjernet, og der blev slået store huller i både tag og etageadskillelser for at få mere dagslys på kryds og tværs af huset.

Køkkenet, der ligger i stueplan, har et enkelt design med gedigne, snedkerfremstillede elementer og et stramt farvevalg i sort og hvidt. Den meget iøjnefaldende bordplade i wengé er hele 18 cm høj og rummer desuden en skuffesektion.

© Lars Kaslov

Husets nye køkken breder sig over hele stueetagen men er forbundet med husets øvrige etager via en glasindrammet trappe. Lars Karsbæk har brugt de flotte, matsorte indbygningsovne fra Atag til at farvesætte højskabsvæggen. Alle elementer er specialfremstillede af køkkensnedkerne Simonsen og Czechura.

© Lars Kaslov

Vaskeøen er lavet med en ekstra en ekstra dyb bordplade, så der er plads til barstolene fra Kartell på bagsiden. Som en understregning af de lange linjer i køkkenindretningen er spotbelysningen bygget ind som smalle, lange spor i loftet.

© Lars Kaslov

Emfanget er indbygget i en wengébeklædt kasse, der er harmonisk gentagelse af den 18 cm høje bordplade.

© Lars Kaslov

Den markante højskabssektion de sorte spots i loftet og den massive bordplade i mørkt træ er alle stærke elementer, der giver kant til køkkenet. Maleriet Hey er af kunstneren Malene Heerup.

© Lars Kaslov

Bordpladen i massiv wengé er 18 cm høj og indeholder en skuffe.

Relaterede Artikler