Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Strikkede møbler

Industri møder håndværk

© bobedre.dk

Industri møder håndværk i David Hedners Pleats-Pleats sofa for svenske Imaginary Office. Stellet er fremstillet af pulverlakeret stål, mens sæde og ryg er af flettet/strikket polyuretanskum. Imaginaryoffice.se. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Italienske Paola Lenti

© bobedre.dk

Møbler: Italienske Paola Lenti der producerer fantastiske tæpper og smukke møbler, har entreret med den spanske designer Patricia Urquiola, der har kvitteret for tilliden med det hæklede Crochet-tæppe og møbelserien Nido – skabt i samarbejde med Eliana Gerotto. Paolalenti.com.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Alperegionen

© bobedre.dk

Møbler: Alperegionen har en lang tradition for opdræt af får og produktion af uld, som forarbejdes på håndværksmæssig og kunstnerisk vis. Resultatet er Grown Furniture kollektionen, som bl.a. også rummer en lampe klædt i strik. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler .

Møbler: Alejandro Bona

© bobedre.dk

Møbler: Alejandro Bona har lært håndværket på ECAL University of Art and Design i Lausanne, hvor han bl.a. har gjort sig bemærket med disse kunst-striksager.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler .

Møbler: Fat Sheep-tæpper

© bobedre.dk

Møbler: Fat Sheep-tæpper er som en blød sky – et tæppe så blødt, at man får lyst til at lægge sig på det. Det er fremstillet efter traditionelle håndværksmetoder, men trådens tykkelse og blødhed er maksimeret til det yderste. Designet står Pudelskern for. Salget varetages af regensburger.eu.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Ny 3-d teknologi

© bobedre.dk

Møbler: Ny 3-d teknologi og rapid prototyping giver uanede muligheder for formgivning. Den førende producent på området er Materialise MGX, der i samarbejde med designeren Hani Rashid har skabt en serie vaser af epoxy og nikkel. Materialise.com. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Blødt møder hårdt

© bobedre.dk

Blødt møder hårdt i Morse Table. Det frække bord er fremstillet af laserskåret stål og garn. Det rummer et hemmligt budskab for særligt indviede, som behersker morse-alfabetet. Pudelskern.at.

Den løbske tråd

© bobedre.dk

Den løbske tråd er temaet i en ny serie bordskåle af aluminiumstråd, designet af Campana-brødrene for Alessi. Skålen hedder Nuvem (sky på portugisisk). Alessi.com.

Møbler: Spanske Patricia Urquiola

© bobedre.dk

Møbler: Spanske Patricia Urquiola er bedst kendt for sine fantastiske møbler for Moroso, men hun mestrer også andre udtryksformer. Hun står fx bag de rustikke patchworktæpper i strik for GAN – Gandia Blascos tæppe- og tekstilbrand. Serien hedder Mangas. Gan-rugs.com. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Designeren Jeremy Waltons bidrag

© bobedre.dk

Designeren Jeremy Waltons bidrag til Snedkernes Efterårsudstilling 09 var denne firdelte stol, fremstillet med samme teknik som en perlekæde med en dialog mellem enkeltdele, der følger en tråd. Walton.dk.

Møbler: Granny

© bobedre.dk

Møbler: Granny er en reminiscens fra barndommen. Den håndstrikkede lampe fra Pudelskern er fremstillet af ren ny uld fra tyrolske alpefår og produceret af italienske Casamania. Se casamania.it.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Diamantini og Domeniconi

© bobedre.dk

Møbler: Diamantini og Domeniconi producerer de mest fantastiske vægure og viger ikke tilbage fra at afprøve nye materialer. Riccio-uret, der er designet af Carlo og Benedetta Tamborini, er pakket ind i en strikket overfrakke. Diamantinidomeniconi.it.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Paola Navone

© bobedre.dk

Paola Navone er ikke blot en designer med store armbevægelser og hang til det poetiske. Hun sværger også til det håndværksmæssige udtryk og benytter sig flittigt af strik-strukturer. Her Sweet 27 fra Sweet-kollektionen for Gervasoni. Se mere på gervasoni1882.it.

Relaterede Artikler