Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nature Morte

Italienske Massimo Gardone

© bobedre.dk

Italienske Massimo Gardone har skabt Black Flowers-universet for Nodus Rugs. Nodus, der får sine tæpper produceret i Nepal, Tibet, Tyrkiet, Pakistan, Indien og Turkmenistan, har indledt et samarbejde med en stribe internationalt kendte designere. Mere info på nodusrug.it

Rokkefåret

© bobedre.dk

Rokkefåret er et gyngedyr, der primært er lavet som legetøj, men som også er et stykke unikt kunsthåndværk. Designet, der indgår i den nye cc13-kollektion fra Danish Crafts, står Povl Kjer for. Danishcrafts.dk.

Tapio Anttilas

© bobedre.dk

Tapio Anttilas smukke prisvindende Kuvio-træskåle er på alle måder naturlige. De bladformede skåle, der netop har været udstillet i Tokyo, er også repræsenteret på MoMa i New York. Se mere på showroomfinland.fi.

Det er synsbedrag

© bobedre.dk

Det er synsbedrag Ved første øjekast ligner det en lidt rustik og hård træbænk, men der er faktisk tale om et blødt møbel med printet tekstil. Ideen til Soft Wood Sofa fra italienske Moroso er udtænkt af den svenske designgruppe Front.

Naturen har inspireret

© bobedre.dk

Naturen har inspireret Mikko Laakkonen til knageserien Sparks, produceret af svenske Offecct, der mest gør sig i produkter til det offentlige rum. Den stiliserede gren, der vil gøre nytte som knage, samtidig med at den pynter i enhver entré, skal dog nok finde ind i de private hjem. Offecct.se.

Cocoon er en kondomautomat

© bobedre.dk

Cocoon er en kondomautomat udviklet af keramikeren Susanne Hangaard i et samarbejde med designeren Line Depping og Royal Copenhagen. Materialerne er porcelæn og mdf, som sammen med elektronisk mekanik udgør det noget uventede objekt til privatbrug i soveværelset. Danishcrafts.dk.

Møbler: Det ene ligner

© bobedre.dk

Møbler: Det ene ligner et herbarium med pressede sommerfugle, det andet minder om skoletidens biologibøger, hvor tegninger af planter gav indsigt i naturens mangfoldighed – MEN det er skabe, skabt af masonit. Folkform.se. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Puder med fotoprint

© bobedre.dk

Puder med fotoprint i bomuld med dunfyld fra By Nord. Motiverne af blade, træer, blomster og dyr er hentet i den nordiske natur. Bynord.dk.

De er truede

© bobedre.dk

De er truede Og så snart de kommer på land, dør de, tørrer ind og mister deres flotte farver. Den sårbare koral har inspireret mange designere – også David Trubridge, der har brugt koralen som afsæt for lampen Coral i bambusfiner. Se mere på davidtrubridge.com.

Lænestolen Antler

© bobedre.dk

Lænestolen Antler fra italienske Cappellini er skabt af Nendo, hvor det bløde jagtgrønne sæde er kombineret med et smukt ryglæn, der mimer et gevir. Cappellini.it.

Foscarini leger

© bobedre.dk

Foscarini leger i samspil med jeansproducenten Diesel med popkulturens formsprog. Et af resultaterne er lampeserien Graf, der med afsæt i nattelivet rummer både det moderne og det retrospektive. Her dyrkes de mørke toner, men der er liv bag skærmen. Diesel.com og Foscarini.it.

Tord Boontje

© bobedre.dk

Tord Boontje er en af tidens mest originale designere. Hans fascination af naturen får frit løb med det helt ekstraordinære skab Fig Leaf fra Made by Meta. Frontlågerne består af det fineste emaljehåndværk. 616 håndmalede figenblade skabt over 10 forskellige skabeloner, hver med sin helt unikke grønne farve. Se mere på madebymeta.com.

Naturen byder altid

© bobedre.dk

Naturen byder altid ind med noget ganske særligt – ikke blot for øjet, men i høj grad også for øret. Tapio Anttila Design bidrager til den gode akustik med vægpanelerne Tuohi, der er fremstillet af birkebark. Showroomfinland.fi.

Rosen er kærlighedens

© bobedre.dk

Rosen er kærlighedens ultimative blomst, og den har inspireret hollandske Zoubida Tulkens til det ultimative tapet, fremstillet af ægte rosenblade. Hun har samlet roser, plukket hvert et rosenblad og strøget det med et fladjern. Derefter er de enkelte blade limet op i individuelle mønstre. Zoubidatulkens.com.

Selv om trends

© bobedre.dk

Selv om trends normalt er synonymt med det fremadrettede og det spritnye, så er Bouroullec-brødrenes Alques-projekt for Vitra fra 2004 ikke til at komme udenom, når vi taler nature morte. Ved at gå under havoverfladen finder de inspirationskilder, der ikke ligger lige for, og deres tang-inspirerede filigran viser, at de to franske designerbrødre på helt speciel vis formår at arbejde i krydsfeltet mellem møbler og installation. Paustian.dk.

Nøgne træer

© bobedre.dk

Nøgne træer stemmer ikke alene sindet i mol, de afklædte grene forsyner også træet med en egen grafisk skønhed. Vægskulpturen Winter Trees i metal er skabt af det Los Angeles-baserede designfirma Artisan House. Se treehouseinteriors.com.

Medlemmerne af det franske

© bobedre.dk

Medlemmerne af det franske designerkollektiv 5.5 Designers, Vincent Baranger, Jean-Sebastien Blanc, Anthony Lebossé og Claire Renard, har en vision om at genoplive, rehabilitere, genbruge og restaurere kasserede ting samt at genoverveje designbegrebet. De driver et design- hospital, der forvandler brugte dagligdags ting til designobjekter i et begrænset oplag – fx Mon Beau Sapin-lampen. Cinqcinqdesigners.com.

Israelske designere

© bobedre.dk

Israelske designere ærket på den internationale designscene. En af de nye er Yoav Avinoam, der har udtænkt denne naturalistiske bænk. Bænken indgår i en serie kaldet Shavings, hvor møblerne er fremstillet af komprimeret savsmuld. Yoavavinoam.com.

Fragments of nature

© bobedre.dk

Fragments of nature kalder den hollandske designer Lex Pott sit møbelprojekt, hvor han kombinerer det forarbejdede træ med træets rustikke grene. Resultatet er et organisk møbel, som trods sit primitive ydre kan masseproduceres. Lexpott.nl.

Inspireret af en åben muslingeskal

© bobedre.dk

Inspireret af en åben muslingeskal har William Sawaya skabt den stabelbare stol Dalmare for Sawaya & Moroni. Stolens bølger og ribber har referencer til havet og giver stolen struktur og dermed bedre siddekomfort. Sawayamoroni.com.

Ronan og Ervan Bouroullec

© bobedre.dk

Ronan og Ervan Bouroullec har også designet møbelserien Quilt, som består af en stol og en sofa i et bikubeagtig, skumfyldt hightechtekstil, trukket over et glasfiberstel. Establishedandsons.com.

Den australske designer

© bobedre.dk

Den australske designer Marc Pascal skaber lette, næsten poetiske lamper i plast og rustfrit stål. Et af de seneste eksempler er Orchid-lampen, der fås både som stander- og bordlampe. Skærmen består af flor- lette blade, der minder om plantedele fra orkideen. Marcpascal.com.

5.5 Designers

© bobedre.dk

5.5 Designers står bag den humoristiske lampe Spot Tree, som egentlig er tegnet til den italienske kæde Coin. Lampen består af en række klemmespots fastgjort på et træ. Cinqcinqdesigners.com.

Designeren Anne Paso

© bobedre.dk

Designeren Anne Paso har etableret virksomheden Lovi, hvor hun udvikler design af naturlige, genanvendelige materialer, samtidig med at hun støtter lokale håndværkere og producenter. Lovi Tree, der er 135 cm højt, er fremstillet af birk. Det kan stå både inde og ude og pyntes op efter årstiden. Se mere info på Lovi.fi

Den svenske gruppe

© bobedre.dk

Den svenske gruppe Formuswithlove har altid en original tilgang til designbegrebet. Det gælder også projektet Constructive, hvor målet har været at fremstille en række produkter, der lever op til begreber som recycling, readymade og effektiv produktion. Et af resultaterne er en stumtjener. Se mere på Formuswithlove.se.

Relaterede Artikler