©

Kan du dufte dette hjem?

Medredaktør Charlotte Ravnholt fortæller om sine oplevelser og overvejelser bag BO BEDREs nye decembernummer.

Da vi producerede det nye decembernummer, var der særligt én rubrik og bolig, der fik mig til at reflektere lidt over mit arbejde. Nemlig reportagen "Duften af hjemme" fra Rupert Peter Landeningers eklektisk indrettede lejlighed i hjertet af København. For lige netop dér rammer vi noget utrolig vigtigt - at alle hjem har en særlig duft. Og på den måde en personlighed. Men også at der er stor, stor forskel på en bolig og et hjem. For en bolig dufter ikke!
En bolig er noget, en ejendomsmægler viser frem. Et hjem er dér vi bor, lever og oplever, leger og laver mad, griner og græder … et hjem er forbundet med følelser og sanser. Og når vi vælger reportager til BO BEDRE bestræber vi os på at vise hjem. Og at vise, hvordan danskerne lever deres liv i deres hjem. Derfor kan vi også bedst lide at producere vores sager, når folk har boet i deres huse og lejligheder i en rum tid, inden vi kommer med kameraerne.
I mine 15 år på bladet har jeg besøgt rigtig mange hjem - og en hel del boliger. Og man kan mærke det i samme sekund, man træder ind af hoveddøren. Der kan være en helt særlig duft. Og man føler sig velkommen, omfavnet, nysgerrig, tryg og har lyst til at blive. Ikke på grund af de folk, som bor der. Men på grund af den måde, de har valgt at bo og indrette sig på. Fordi hjemmet fortæller en masse historier, har en god karma, aura, energi. Kald det hvad du vil. Sådan et hjem er Rupert Peter Landeningers lejlighed. For han har håndplukket hver eneste ting med omtanke, samlet ting fra forskellige tidsepoker, forskellige lande og kulturer, og summen er et vidnesbyrd om hans liv. Hvordan dufter din bolig?