Ironiske ikoner

Hvad sker der, når designerne får lov til at gå linen ud og puste liv i deres skøreste projekter?

Anomaly-siddemøbel
Anomaly, som produceres af italienske Moroso, startede som et eksperiment, hvor den svenske designtrio Front ville undersøge, hvor meget man kunne strække læder. Det endte med en serie fantasivæsner, der i virkeligheden er siddemøbler.

Magnolia-siddemøbel
Magnolia fra italienske Gufram, der er berømt som legeplads for nogle af de største designernavne, er et siddemøbel skabt af den hollandske designer Marcel Wanders. Den hvide skumblomst måler 120 cm i diameter.

Pomme-boligtilbehør
Pomme fra italienske Discipline er designet af norske Lars Beller Fjetland. Det lille æble i kork med læder har flere funktioner - fx papirvægt, nålepude til små noter eller bare til pynt.

Temperino-skammel
Temperino er en blyantsspidser, som naturligvis ikke er en blyantsspidser, men en skammel. Den er designet af Alessandro Guidolin for italienske Riva 1920 og fremstillet i cedertræ og metal af en designer, der har som mål at trække hverdagsting ud af deres vante omgivelser og give dem en ny identitet.

Twee T-pendel
Twee T. er en ny lampeserie skabt af Jake Phipps for italienske Casamania. Lampen er en hyldest til en tusindeår gammel tradition for at have kanariefugle i bur som en del af hjemmet.

Xai-bord
Arkitekten Oscar Tusquet var personlig ven med Salvador Dalí. Han står bag den nye Dali-kollektion Xai for spanske BD Barcelona Design, der blandt andet inkluderer dette surrealistiske bord med skuffe.

Siddebord
”Som barn var jeg ikke glad for at gå i skole, men jeg elskede til gengæld hunde!”, siger den franske designer Philippe Starck ganske kryptisk. Men det er ikke desto mindre, derfor han har designet dette siddebord, der står stille og velopdragent med kaffekoppen på hovedet. Det er italienske Magis, der producerer.

Light Chair-pendel
Italienske Marcantonio Raimondi Malerba leger med objekter, deres identitet og den sammenhæng, de indgår i, for at nå frem til det uventede. En stol hører hjemme på gulvet, men her er den løftet op i luften og transformeret til en lampe. Light Chair produceres af italienske Seletti.