Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grønne Ideer september 2011

Gyngende hyldest til Ruth

© bobedre.dk

Gyngende hyldest til Ruth Den newzealandske designer David Trubridge formår ikke bare at skabe formfuldendte møbler og lamper, der både rummer funktionalitet og poesi. Møbelserien Ruth Rocker er fremstillet i amerikansk asketræ. Seriens navn udspringer af, at David Trubridge udstillede sammen med den australske designer Ruth McDermott det første år, han var på møbelmessen i Milano. Dengang opfordrede hun ham til at tegne en gyngestol, hvilket han nu efter mange års forsinkelse har gjort. Fra 21.650 kr., CasaShop.

Stilfuldt værktøj

© bobedre.dk

Stilfuldt værktøj Tool Set fra New York-baserede Areaware er fremstillet i bæredygtigt bøgetræ. Jonas Damon har designet LED-lommelygten, vaterpasset, skruetrækkeren og tommestokken. 799 kr. for et sæt, Designdelicatessen.

Bambus var engang

© bobedre.dk

Bambus var engang et materiale, der kun blev anvendt i lande i bl.a. Asien. Nu har arkitekter under mere kølige himmelstrøg taget bambussen til sig, og denne bog viser overraskende bambusbyggerier fra hele verden. 160 sider. 370 kr., Birkhäuser.

Designede LED-pærer

© bobedre.dk

Designede LED-pærer Italienske Alessi har med deres serie Forever Lamp taget et opgør med det faktum, at sparepærer skal være grimme. De inviterede fire unge designere, Frederic Gooris, Giovanni Alessi og Anghine og Gabriele Chiave, til at komme med en række bud på spare- pærer, man ikke har lyst til at gemme væk. Kan lyse op til 25.000 timer og koster fra ca. 300 kr. Se mere på foreverlamp.eu.

Bordet fra savværket

© bobedre.dk

Bordet fra savværket Verona-bordet er lavet af genbrugte planker fra marmorindustrien i Italien. Plankerne har været brugt som land for de maskiner, der skærer marmorblokkene til fliser. Dette har efterladt riller i overfladen på plankerne. L 223 x d 96 x h 73 cm, 36.250 kr., Søren Rose Studio.

Relaterede Artikler