Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grønne ideer april 2011

Kunstneriske kurve

© bobedre.dk

Kunstneriske kurve Den hollandske designer Piet Hein Eek står bag denne serie kurve og skåle. Serien udspringer af et projekt, hvor Piet Hein Eek tilbød sin hjælp til en række træproducenter i Vietnam med et fairtradeprojekt. Kurvene og skålene er fremstillet i det smukke og meget hurtigt voksende palmetræ, som dog har den udfordring, at det ændrer form, når det tørrer. Priser fra 300-1500 kr., Fairtradebutik.dk.

Lys med LED

© bobedre.dk

Lys med LED LED-pærer kom for alvor frem for et år siden. De har en levetid på ca. 20 år, bruger 90 % mindre energi og har næsten samme varme lys som de gamle glødepærer. Nu er Philips klar med to nye modeller til 299 kr. og 199 kr.

Ny grøn restaurant

© bobedre.dk

Ny grøn restaurant Toldboden har ikke bare en 360 grader udsigt over vandet og København, det har ifølge stedet selv en ambition om at være Nordens førende bæredygtige event- og spisested. Indretningen har designeren Tine Mouritsen stået for. Nordre Toldbod 24 i København. Info på toldboden.com.

Øko-alarm

© bobedre.dk

Øko-alarm Lille, håndlavet øko-radio med alarmfunktion fra producenten Wooden Radio. Furni Alba Me hedder den, og det smukke design består af et trækabinet med silliconeknapper. De canadiske designere Mike Giles og Devon Barette står bag den lille nyhed, som koster 800 kr., Wooden Radio.

Mundblæst genbrugsglas

© bobedre.dk

Mundblæst genbrugsglas Den bæredygtige glas- kollektion MIA har fået syv nye medlemmer og rummer nu bl.a. også en kageopsats og en række nye kander og karafler – alle i mundblæst glas. Priser fra 139 kr., LSA International/Thuesen Jensen.

Elsparelogik

© bobedre.dk

Elsparelogik Med de nye grønne kontakter bliver det nemmere at spare på elregningen. Løsningen kan bygges ind i nye og eksisterende installationer, uanset type og størrelse. Lauritz Knudsen.

Alle stole er forskellige

© bobedre.dk

Alle stole er forskellige Den dansk-russisk-ukrainske designerduo Aleksej Iskos og Boris Berlin står bag denne specielle stol Spook, som de har designet for svenske Blå Station. Den er fremstillet i formpresset genbrugsplast ved hjælp af en teknik, der gør, at alle stolene er forskellige. Fås i to farver. 6900 kr., Niels Kilian.

Relaterede Artikler