Bøger

Vi har samlet tidens mest spændende inspirationsbøger til huset og haven.

Skandinavisk arkitektur og lys
© bobedre.dk

Skandinavisk arkitektur og lys Med bogen ’Nordic Light - Modern Scandinavian Architecture’ tager Henry Plummer fat på den tese, at det helt særlige lys, der findes i Skandinavien, har skabt grobund for en særlig arkitekturstil, der har været en af de mest indflydelsesrige i den moderne arkitekturhistorie. Bogen viser både klassiske ikoner og nyere arkitektur, der bakker ideen op. 256 sider, ca. 285 kr. plus porto. Thames & Hudson.

Fisken
© bobedre.dk

Fisken I Skagen Fiskerestaurants røde pakhus på havnen er der kommet mange interessante mennesker gennem tiden, og i den nye bog, Fisken, får du historierne om dem og masser af gode opskrifter, 240 s., 400 kr. fra Politikens Forlag.

Mangler du
© bobedre.dk

Mangler du til gengæld inspiration til hverdagsmaden, kan Katrine Klinkens nye bog, Måltider, vække madglæden hos hele familien, 512 s., 350 kr., fra Politikens Forlag.

Aamanns appetit
© bobedre.dk

Aamanns appetit inviterer han indenfor i sit sommerhus, hvor han viser, hvordan du kan bruge fridagene på at lave mad med stor smag, 224 s., 270 kr. fra Politikens Forlag.

Haveprojekter, du selv kan bygge
© bobedre.dk

Haveprojekter, du selv kan bygge af Anne og Anders Jeppsson, der repræsenterer 30 enkle projekter til din have. 128 sider, 169,95 kr., Nyt Nordisk Forlag.

Spis din have
© bobedre.dk

Spis din have af Signe Wenneberg kommer hele vejen rundt om de hotte emner urban gardening og city farming, 350 sider, 249,95 kr., Gyldendal.

Bliv ven med din have
© bobedre.dk

Bliv ven med din have af Dorthe Kvist, der guider læseren igennem sine egne oplevelser med at forvandle en gammel villahave til et dejligt, velfungerende uderum. 240 sider, 299,95 kr., Lindhardt og Ringhof.

Få inspiration fra danske Carsten Kyster
© bobedre.dk

Få inspiration fra danske Carsten Kyster der giver tips til nemme og lækre retter med kun 5 ingredienser, 250 kr., Politikens Forlag.

Berig dit køkkenliv
© bobedre.dk

Berig dit køkkenliv med lidt input fra den, tidligere, bedste restaurant i verden, spanske El Bulli, der giver dig opskrifterne på de rustikke, enkle retter, personalet nyder hver dag, inden gæsterne ankommer, 300 kr., Politikens Forlag.

I bogen Sustainability
© bobedre.dk

I bogen Sustainability in Interior Design viser Sian Moxon, at verdens designere er nødt til at forholde sig til bæredygtighed og måske genopdage gamle håndværk. Bogen viser at bære- dygtighed ikke er lig med at gå på kompromis med æstetik eller funktion. 192 sider, 197 kr. plus porto, Forlaget Laurence King.

Guide til hotelluksus
© bobedre.dk

Guide til hotelluksus Bog nummer to i serien om verdens bedste og lækreste hoteller sætter fokus på Europa. Tag med på en fotorejse til alle de hoteller, man kun kan drømme om at bo på i byer som Paris, London og Rom. 220 sider, 371 kr. plus porto. teNeues.

Engelske Sophie Dahl
© bobedre.dk

Engelske Sophie Dahl formår at ramme en delikat, hyggelig og ærke-engelsk stemning i sin nye kogebog, Sophie Dahls køkken året rundt. Med gode historier om hvilke retter, der passer til forskellige sindelag, stemninger og situationer, giver hun opskrifter og guider til årstidens råvarer. Fyldt med skønne billeder og forfatterens illustrationer. 280 s., 249 kr., Gads Forlag.

Architecture Now! 8
© bobedre.dk

Architecture Now! 8 er den nye bog i rækken af udgivelser fra tyske Taschen, der tager pulsen på arkitekturscenen lige nu. Bogen viser nye projekter fra hele verden - både færdige og dem, der er godt på vej af kendte arkitekter som Zaha Hadid, SANAA og Morphosis samt nye stjerner som Joshua Prince-Ramus og Sou Fujimoto. 480 sider, 299,95 kr., Taschen.

Med præsentationen
© bobedre.dk

Med præsentationen af 75 designere fra hele Europa, Australien og USA viser Oliver Dupons bog The New Artisans håndlavet design. Kunsthåndværk, keramik, møbler, glaskunst, smykkedesign, lysdesign, tekstildesign osv. er nogle af de områder, der belyses med hundredevis af billeder. Det er dyrkelsen af det unikke og håndlavede. 320 sider, 298 kr., Thames & Hudson.

Masser af tilbehør
© bobedre.dk

Masser af tilbehør Mor og datter, Charlotte og Ida Grønlykke, er gået sammen for at genopfinde og nytænke tilbehøret. For det er let nok at bestemme, om vi skal have lam eller kylling til middag - men hvad skal vi have til? Til inspiration har de skelet til alt fra oldemors opskrifter til det indiske gadekøkken, 250 kr., Politikens forlag.

Måske har du prøvet
© bobedre.dk

Måske har du prøvet at bygge et hus i en trætop som barn? For nogle mennesker stopper fascinationen aldrig. Det er symbol på det eventyrlige og romantiske, og i bogen Treehouses tager Andreas Wenning os med på en rejse til 30 træhuse over hele verden. Han er selv arkitekt med speciale i træhuse, og de kan både være små huse i private haver og moderne hoteller, hvor man finder alskens fornødenheder. 430 kr., DOM Publishers.

Det er januar
© bobedre.dk

Det er januar Det er januar, vi skal være sunde, men er ikke julens sukkertrang kvit endnu ... Fat mod, for BO BEDREs egen Pia Krøyer er en ferm køkkenskribent, og hun udkommer nu med sin bog, Sundt sødt med masser af gode søde sager, helt uden sukker og hvede, 199 kr., Politikens Forlag.

Ny Utzon-bog
© bobedre.dk

Ny Utzon-bog Michael Asgaard Andersen har skrevet bogen ’Jørn Utzon Arkitekturens tilblivelse og virke’, og bogen er hverken en skildring af Utzons liv eller en kronologisk gennemgang af hans samlede værk. Den fokuserer på, hvordan projekterne er blevet til, og hvordan de virker. De 312 sider er rigt illustreret. Indbundet, 349,95 kr., Nyt Nordisk Forlag.

1000 x arkitektur
© bobedre.dk

1000 x arkitektur Der er selvsagt meget at komme efter for arkitekturentusiasten i bogen 1000 x European Architecture. Her kan man få et overblik over den nyere europæiske arkitektur fra Turning Torso i Malmø af Santiago Calatrava over Zénith Music Venue i Saint-Etienne af Foster + Partners. 1024 sider, 930 kr. plus porto, Braun Verlag.

Mode og bæredygtighed
© bobedre.dk

Mode og bæredygtighed Bogen Fashion & Sustainability – Design for Change undersøger, hvordan bæredygtighed har muligheden for at forandre modeverdenen og modeskaberne. Den er skrevet af Kate Fletcher fra London College of Fashion og Lynda Grose, som er professor ved California College of the Arts. 192 sider, 170 kr., Laurence King.

Det skandinaviske køkken
© bobedre.dk

Det skandinaviske køkken har gået sin sejrsgang verden over, men hvad er det egentligt, ud over nogle avancerede retter fra verdens bedste restaurant NOMA? Camilla Plum har en fantastisk evne til at formidle essensen af det gode måltid, så det fungerer til hverdag, og i denne bog tager hun fat på netop det skandinaviske køkken. Bogen har vundet en anerkendt kogebogspris, The Gourmand Cookbook Award, 272 s., 250 kr., Politikens Forlag.

24 dage fyldt med lækker mad
© bobedre.dk

24 dage fyldt med lækker mad lover Anne Hjernøe i sin nye julekalender-bog. Her giver hun masser af opskrifter på alt fra glögg, appelsin-marmelade, småkager og konfekt til julesnaps, rødkål, hjemmelavede sild, syltede rødbeder og tæller på den måde ned til juleaften. 104 s., 100 kr., Politikens Forlag.

Den nye skole inden for lysdesign
© bobedre.dk

Den nye skole inden for lysdesign I de senere år er der dukket designere op, der har taget lampedesign nye steder hen, og har sat et markant præg på vores opfattelse af lys. Bogen ’Lux – Lamps & Lights’ undersøger denne nye tilgang til lysdesign. 320 sider, 225 kr. plus porto, Gestalten.

Luxury Hotels Top of the World
© bobedre.dk

Luxury Hotels Top of the World Volume 2 (red. af Martin N. Kunz) er den perfekte gave til alle, der elsker at drømme. På de 396 sider og 650 fotografier kan man få et lille kig ind i de bedste og mest luksuriøse hoteller i verden. 599 kr., teneue

Køkkenbibel
© bobedre.dk

Køkkenbibel af Auguste Escoiffier, den verdensberømte kogebog fås nu med vigtigt stikordsregister, der gør det nemmere at bruge bogen. Med forord af James Price, 768 s., 249 kr., Nyt Nordisk Forlag.

Green Design
© bobedre.dk

Green Design bog om bæredygtig mode, design og energi. 232 sider, 225 kr., Braun.

Coffeetable-book
© bobedre.dk

Coffeetable-book Luxury Toys – Top of the world, skrevet og redigeret af Patrice Farameh og Maltese Falcon, 220 sider, ca. 375 kr., TeNeues.

Modern Art 1870-2000
© bobedre.dk

Modern Art 1870-2000 – kunsthistorie i to bind i samleæske. 674 sider, 400 kr., Taschen.

Nordic Interior Design
© bobedre.dk

Nordic Interior Design – pulsen på indretningsarkitekt-scenen i Skandinavien. 208 sider, 345 kr. plus porto, Braun.

Complete Gardener's Manual
© bobedre.dk

Complete Gardener's Manual - guiden til den seriøse haveejer. 448 sider, 171 kr. plus porto, Dorling Kindersley.

The Film Book
© bobedre.dk

The Film Book - træd ind i filmens magiske verden. Læs om de 100 vigtigste instruktører gennem tiderne, de vigtigste film og test din filmviden. 352 sider, 145 kr. plus porto, Dorling Kindersley.

New Shoes
© bobedre.dk

New Shoes – hvis du vil have en forklaring på, hvorfor kvinder er vilde med sko, så kig i denne bog. 208 sider, 85 kr., plus porto, Laurence King.

Garden Design
© bobedre.dk

Garden Design - gå med på opdagelse i verdens 30 smukkeste haver. 224 sider, 74 kr., teNeues.

Gastronomisk Håndbog
© bobedre.dk

Gastronomisk Håndbog Madkunstens encyklopædi med forord af James Price. 1096 sider, 249,95 kr., Nyt Nordisk Forlag.

My Even More Wonderful World Fashion
© bobedre.dk

My Even More Wonderful World Fashion – tegn, skab og lad dig inspirere af mode og tendenser. 240 sider, 110 kr., plus porto, Laurence King.

Den store bilbog
© bobedre.dk

Den store bilbog Den ultimative køretur gennem bilens historie. Mere end 1200 eksempler. 360 sider, 299,95 kr., Nyt Nordisk Forlag.

Meyers Kager
© bobedre.dk

Meyers Kager – gå på opdagelse i kagernes søde univers med kokken Claus Meyer. 208 sider, 269,95 kr., Lindhart & Ringhof.

Simpelthen italiensk
© bobedre.dk

Simpelthen italiensk – lad kokken Antonio Carluccio lede dig på en rejse gennem de bedste italienske opskrifter. 176 sider, 249 kr., Gyldendal.

Collecting Fine Art
© bobedre.dk

Collecting Fine Art – guiden til kunstsamleren. 128 sider, 342 kr. plus porto, teNeues.

The Design Hotels Book 2011
© bobedre.dk

The Design Hotels Book 2011 – gennemgang af de 200 mest originale designhoteller i verden. 432 sider, 328 kr. plus porto, Gestalten.

Serpentine Gallery Pavilions
© bobedre.dk

Serpentine Gallery Pavilions siden 2000 har Serpentine Gallery i London indbudt en række af verdens toparkitekter til at designe en sommerpavillon. 356 sider, 400 kr., Taschen.

Eyewear
© bobedre.dk

Eyewear - brillernes sjove og fantasifulde designhistorie gennem 500 år. 360 sider, 399 kr., Taschen.

Chanel - The Vocabulary of Style
© bobedre.dk

Chanel - The Vocabulary of Style Gabrielle ‘Coco’ Chanel var uden tvivl en af det tyvende århundredes mest indflydelsesrige designere. 304 sider, 557 kr., Thames & Hudson.

Car Design America
© bobedre.dk

Car Design America – en bog til bilentusiasterne fyldt med illustrationer og fotos. 292 sider, 370 kr. plus forsendelse, teNeues.

Icon's of Men's Style
© bobedre.dk

Icon's of Men's Style bogen, der gennemgår klassisk herre- mode gennem tiderne. 192 sider, 170 kr. plus porto, Laurence King.

Ny bog: Ny udgave af indretningsarkitektens bibel
© bobedre.dk

Ny bog: Ny udgave af indretningsarkitektens bibel Andrew Martin Interior Design Review samler de bedste designere og deres bedste indretningsopgaver fra hele kloden - fra yachts og hoteller til restauranter og private hjem fra fem kontinenter. 496 sider, 370 kr. plus fragt, teNeues.

Bambus var engang
© bobedre.dk

Bambus var engang et materiale, der kun blev anvendt i lande i bl.a. Asien. Nu har arkitekter under mere kølige himmelstrøg taget bambussen til sig, og denne bog viser overraskende bambusbyggerier fra hele verden. 160 sider. 370 kr., Birkhäuser.

Aarstidernes Nordiske Hverdagsmad
© bobedre.dk

Aarstidernes Nordiske Hverdagsmad er Søren Ejlersen, Carsten Kyster og Trine Hahnemanns kærlighedserklæring til det danske, økologiske køkken. 250 kr., Politikens Forlag.

Anne Hjernøe
© bobedre.dk

Anne Hjernøe samler i AnneMad Med Mere sine opskrifter på lækre småretter fra hele verden, 300 kr., Politikens Forlag.

Tag med Nicolaj Kirk
© bobedre.dk

Tag med Nicolaj Kirk på jordomrejse i kogebogen Mit Lykkelige Køkken, og få anekdoter og opskrifter fra alle verdenshjørner. 350 kr., Politikens Forlag.

Siden år 2000
© bobedre.dk

Siden år 2000 har Serpentine Gallery i London inviteret udvalgte kunstnere og arkitekter til at skabe en sommerpavillon. Olafur Eliasson fik opgaven i 2007, og prominente navne som Zaha Hadid, Frank Gehry og Jean Nouvel har også haft æren. Nu er de samlet i en bog på 356 sider, 400 kr., Taschen.

Ny udgave
© bobedre.dk

Ny udgave af teNeues klassiske bog, som tager læseren med på en tur gennem 30 af de smukkeste haver i verden. På de 224 sider vises billeder af de fantastiske haver fra hele kloden. Et must for enhver haveentusiast. 75 kr. plus porto, teNeues.com.

Få hjælp
© bobedre.dk

Få hjælp Spørg BO BEDREs boligeksperter om alt – fra ombygning og indretning til nem fornyelse og vedligeholdelse.

I Cucina Italiana
© bobedre.dk

I Cucina Italiana kan du følge med de madglade brødre Harder til deres kulinariske hjemmebane i Toscana, Umbrien, Rom, Friuli og Sardinien og få opskrifter og anekdoter fra deres madglade italienske familie. 299 kr., Gyldendal.

Den hemmelige italienske madklub
© bobedre.dk

Den hemmelige italienske madklub er Hanne Birgitte og Anders Grøndahls samling af opskrifter, gennemarbejdet sammen med medlemmerne af den anerkendte hemmelige italienske madklub ”Guldgaflerne”. 299 kr., Nyt Nordisk Forlag.

Det er jo ikke så svært
© bobedre.dk

Det er jo ikke så svært For Bonderøven - alias Frank Erichsen – er det vigtigt at kunne klare sig selv og være selvforsynende. I denne nye bog koncentrerer han sig om de projekter på gården, han selv har været i gang med, mens bogen blev til - at holde gæs, bygge drivhus, høste æbler, slå hø med hjemmelavet le osv. Og det kan de fleste jo nok lære noget af. 250 sider, 299,95 kr., Gyldendal.

Havebog, Isabellas store bog om køkkenhaven
© bobedre.dk

Havebog, Isabellas store bog om køkkenhaven – Fra første spadestik til sidste bærhøst, 252 sider, 300 kr., Politikens Forlag.

Havebog, Ny i haven
© bobedre.dk

Havebog, Ny i haven – fra drøm til virkelighed, af Karina Demuth, 154 sider, 250 kr., Politikens Forlag.

Duften og smagen af Sydfrankring
© bobedre.dk

Duften og smagen af Sydfrankring man kan næsten dufte det, når man kigger på den berusende lavendelmark på omslaget af Lars Boesgaards nye koge- og rejsebog Med kærlig hilsen fra Provence. Hele 150 opskrifter fra det provencalske køkken får du sammen med guider til regionens vine, og hvilke vingårde der er værd at besøge. 540 s., 349 kr., Gyldendal.

En stor passion for roser
© bobedre.dk

En stor passion for roser Ghitas roser er Ghita Nørby og Torben Thims hyldest til de smukke blomster. Ghita Nørby elsker både livet og havedyrkning, selv når det er vanskeligt og til tider endda livsfarligt. 176 sider, 300 kr., Lindhardt og Ringhof.

De bedste fotografer
© bobedre.dk

De bedste fotografer formår at ændre ens syn på verden. Photographers A-Z er en hyldest til nogle af de største fotografer gennem tiden og deres arbejde. Fotograferne tæller alt fra Ansel Adams og Robert Capa over Anton Corbijn og Man Ray til Helmut Newton og Steve Schapiro. 444 sider, 500 kr., Taschen.

Haver på toppen af byen
© bobedre.dk

Haver på toppen af byen Over hele verden forvandles byers tage til grønne oaser med miljørigtige plantebelægninger. I New York har tendensen stået på i flere år, og denne bog viser et stort udvalg af de smukkeste og mest imponerende. 220 sider, 375 kr. plus porto, TeNeues.

Hun elsker mad
© bobedre.dk

Hun elsker mad den engelske køkkengudinde Nigella Lawson. I sin nye kogebog fortsætter hun sin levende og sanselige madlavningsstil, hvor hun tryller skøn mad frem til både de hektiske hverdage og weekendens hyggemåltider. Og så introducerer hun begrebet “rullende retter”, hvor én opskrift let kan videreføres til den næste ret, og du på den måde udnytter ingredienserne og minimerer madspildet. Bogen er på hele 512 sider, 299 kr., Gyldendal.

Nye, danske kartofler
© bobedre.dk

Nye, danske kartofler Der er næsten ikke noget bedre. Glæd dig allerede nu, til sæsonen begynder ved at bladre i Kille Ennas nye kogebog om den lille skønne knold. Og den kan langt mere end at ligge kogt ved siden af et stykke kød.Bogen indeholder hele 80 nye opskrifter med kartofler – hurra for rygraden i det danske køkken! 168 sider, 250 kr., Politikens Forlag.

Mad til hele ugen
© bobedre.dk

Mad til hele ugen komplet med indkøbssedler og opskrifter i Aarstidernes nye bog, Madplaner, udkommer 19. april, 200 kr., Politikens Forlag.

Mette Blomsterberg
© bobedre.dk

Mette Blomsterberg har lavet en ny kogebog med 90 opskrifter på sine bedste kager og desserter – klassikere og helt nye bud, udkommer 14. april, 250 kr., Politikens Forlag.

Stop spild af mad
© bobedre.dk

Stop spild af mad er en opfordring, vi i den grad bør tage til os. Især set i lyset af, at hver dansker årligt i gennemsnit smider 63 kg mad direkte i skraldespanden, hvilket belaster både forbruget og miljøet. I den nye kogebog af samme navn viser kokke som blandt andre Francis Cardenau fra michelin-restauranten Le Sommelier og kogekonen Camilla Plum, hvordan du laver lækker mad, baseret på typiske rester af kød, grønt og mejeriprodukter. Udkommer 7. marts, 299 kr., Gyldendal.

Naturen ind i byen
© bobedre.dk

Naturen ind i byen My Green City sætter fokus på nye måder at integrere naturen i byen på. Bogen giver indsigt og viser eksempler på begreber som urban farming, guerilla gardening og arkitektur og design, der bruger naturen og grønne planter som materiale på en funktionel og æstetisk måde. 240 sider, ca. 280 kr. plus porto, Gestalten.

1000 ideer til haven
© bobedre.dk

1000 ideer til haven Bogen 1000 designs for the garden and where to find them er det ultimative sted, hvis du søger designmæssig inspiration til den spirende havesæson. Vi lever i en tid, hvor udelivet fylder mere og mere, hvilket kan ses på de mange ting, tidens største designere.Bogen er inddelt i kapitler om møbler, overflader, vand, lys og leg. Ca. 180 kr., Laurence King.

Det smukke kontorhus
© bobedre.dk

Det smukke kontorhus Middelfart Sparekasse er tegnet af 3XN, den er flere gange blevet kåret til landets bedste arbejdsplads, og Politiken har udnævnt det til landets bedste kontorhus. Nu er der kommet en bog om mesterværket, der satte den fynske by på det arkitektoniske verdenskort. 199 kr., 3XN.

Træ er trendy
© bobedre.dk

Træ er trendy så det er ikke så mærkeligt, at det fremsynede forlag Taschen nu udgiver en bog, der sætter fokus på netop arkitektur i træ. Træ er bæredygtigt, smuk og solidt, og bogen tager læseren med på en rejse kloden rundt til bygningsværker, der bruger træ på både traditionelle og helt nye måder. 299 kr., Taschen.

Varme retter til kolde tider
© bobedre.dk

Varme retter til kolde tider Vintermad skal være krydret, varm og fuld af gode vitaminer, som vi kan hente styrke i. I Vintermad der varmer finder du inspiration til nærende slowfood blandt mere en 80 lækre opskrifter på solide gryderetter, kraftige supper, saftige kager og godt brød. 168 s., 249,95 kr., Gyldendal.

Smukke magasiner
© bobedre.dk

Smukke magasiner Efter en noget vindtør periode er mediebranchen ved at komme op i omdrejninger igen efter krisen. Nye magasiner bliver igen udviklet, og de gode gamle titler får en designmæssig overhaling. Hvis man elsker de glitrede magasiner, som BO BEDRE jo er et fint eksempel på, så er bogen Turning Pages en fryd for blikket. 370 kr., Gestalten.

Arkitekttegnede familiehuse
© bobedre.dk

Arkitekttegnede familiehuse Det er ikke så tit, at bøger sætter fokus på de mange helt almindelige familiehuse, som nordiske arkitekter tegner ved siden af mere spektakulære projekter, der får plads i medierne. Denne bog viser et udvalg af nye nordiske, skræddersyede villaer, typehuse og forskellige eksempler på ombygning og udvidelse af eksisterende huse. 295 kr., Arkitektens Forlag.

Dansk kunst netop nu
© bobedre.dk

Dansk kunst netop nu Det er endnu en gang blevet tid til at kigge tilbage på året der gik. I Ny Dansk Kunst 2010 kan man bl.a. læse om, hvem der markerede sig på den danske kunstscene i årets løb og blive mindet om hvilke tendenser, der præger kunstscenen netop nu. Bogen bevæger sig i krydsfeltet mellem undergrunden og den etablerede scene. 249 kr., Kopenhagen Art Institute.

Sundt, godt og ukrukket
© bobedre.dk

Sundt, godt og ukrukket Birgitte Escherich har med kogebogen Kloge kvinder - krænse mænd som ambition at få helseforskrækkede (mandlige) ægtefæller med på nogle lækre og sunde måltider. Alt sammen med bund i et solidt hverdagskøkken. Udkommer 3. jan. 224 s., 250 kr., Politikens Forlag.

Sådan bor arkitekter
© bobedre.dk

Sådan bor arkitekter Mogens Stærk og Kirsten Grønborg har i deres nye bog, Arkitekternes egne boliger – med arkitekternes egne ord, samlet fotos og tekster fra tyve fremtrædende og erfarne arkitekter, som fortæller, hvordan de har eksperimenteret med og realiseret boligdrømme i deres egne boliger og fritidshuse. 385 kr., Arkitektskolens Forlag.

Kreative ideer
© bobedre.dk

Kreative ideer I 2009 udgav Taschen for første gang en bog, hvor årets bedste reklamer og grafiske design er samlet af et nedsat panel, der i samme forbindelse uddeler den præstigefuldeYellow Pencil-award. Nu er 2010-udgaven på gaden, hvor man kan lade sig inspirere af det bedste fra de mest kreative designstudier, reklamebureauer osv. 399,90 kr., Taschen.

Arkitekturen lige nu!
© bobedre.dk

Arkitekturen lige nu! Fjerde bind i serien om moderne arkitektur er netop udkommet med masser af eksempler på, at arkitekturen lever, til trods for at verden på nogle områder nærmest er gået i stå. Se fx Zaha Hadids nye BMW-bygning i Leipzig eller Klein Dythams fantastisk bryllups-kapel i Japan. 352 sider, 100 kr., Taschen.

Gå i bageværkstedet
© bobedre.dk

Gå i bageværkstedet med bager og konditor Rikke Gryberg. Du finder opskrifter på både rugbrød, boller, knækbrød, kiks – og får forhåbentlig en oplevelse af, at bagning ikke er en videnskab, men en nem, og hyggelig beskæftigelse, der glæder hele familien. 152 s., 200 kr., Politikens Forlag.

Luksus coffee-table-book, Taxi Driver
© bobedre.dk

Luksus coffee-table-book, Taxi Driver kunstudgave, findes kun i 100 nummererede og signerede eksemplarer, 29 x 44 cm, 328 sider, 12.500 kr., Taschen.

Noma
© bobedre.dk

Noma René Retzepi selv tager læserne med bag kullisen på verdens bedste restaurant. 320 sider, 500 kr., Politikens Forlag.

Malebog
© bobedre.dk

Malebog Tegn videre på tegninger af 66 danske kunstnere, der tæller navne som Julie Nord og Tina Dickow. En del af overskudet går til Røde Kors. 176 sider, 199 kr., Gad.

Claudia & Karl
© bobedre.dk

Claudia & Karl Karl Lagerfeld har gennem 20 år fotograferet sin muse, supermodellen Claudia Schiffer. I bogen viser han sine favoritbilleder af den smukke tysker. 96 sider, 225 kr., teNeues.

The Story of Eames Furniture
© bobedre.dk

The Story of Eames Furniture Portrættet af Charles og Ray Eames er samtidig historien om to af de vigtigste designere i det tyvende århundrede. 2 bind, 800 sider. 1120 kr. Gestalten.

Life and Work
© bobedre.dk

Life and Work Danmarks succesfulde modedesigner Malene Birger har fået sin egen coffee-table-book. 256 sider, 700 kr., teNeues.

Almanak
© bobedre.dk

Almanak Claus Meyers nyeste kogebog, der som de gamle almanakker følger årets gang. 695 sider, 399,95 kr., Lindhardt og Ringhof.

Jazz Life
© bobedre.dk

Jazz Life I 1960 rejste fotografen William Claxton og historikeren Joachim Berendt rundt i USA og tog billeder og dokumenterede jazzen i sin absolutte storhedstid. Inkl. CD. 525 sider, 500 kr., Taschen.

Collecting Design
© bobedre.dk

Collecting Design Læs om sjældenheder, limited editions, store designnavne, og hvad man som designsamler skal holde øje med. 300 sider, 300 kr., Taschen.

You Should Have Been With Me
© bobedre.dk

You Should Have Been With Me Luk op til en verden, som den tager sig ud for modefotografen Stan Shaffer. Tag fx med til de hotteste fester i New York, hvor Shaffer har hængt ud med alle fra Andy Warhol og Jerry Hall til Carla Bruni-Sarkozy og Uma Thurman. 256 sider, 595 kr., teNeues.

Ice Architecture
© bobedre.dk

Ice Architecture Undersøger arkitekturens væsen, som den udfolder sig i de dele af verden, hvor frost og evig is stiller høje krav til menneskeboligen. Tag med til fx Indian Research Base i Arktis og videnskabscenteret i Svalbard. 176 sider, 300 kr., Braun.

Desert Architecture
© bobedre.dk

Desert Architecture er en arkitekturform, der blev født i midten af det tyvende århundrede i Palm Springs, Californien. Bogen udforsker den helt særlige og eksperimenterende ørkenarkitektur over hele kloden. 176 sider, 300 kr., Braun.

History of Modern Design
© bobedre.dk

History of Modern Design forfattet af den amerikanske kunsthistorieprofessor David Raizman. Bogen giver indsigt i udviklingen og samspillet mellem fx kunst, mode, møbel- og industrielt design tilbage fra det attende århundrede frem til i dag. 432 sider, 260 kr., Laurence King.

Coffeetablebook, Ecological Hotels
© bobedre.dk

Coffeetablebook, Ecological Hotels 220 sider med ca. 350 farvefotos, tekst på engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk, ca. 375 kr., teneues.com.