6 grønne ideer

The pencil collection, det livslange LED-lys, superwood ...

The Pencil Collection
© bobedre.dk

The Pencil Collection er produceret i Nicaragua i samme område, hvor det FSC-certificerede træ kommer fra. Serien består indtil videre af en skammel samt den viste kurv af slanke stykker egetræ formet som firkantede blyanter. Fås i tre størrelser: 15 x 26 x 26 cm, 450 kr., 14 x 36 x 36 cm, 600 kr., 22 x 40 x 40 cm, 800 kr., Munio.

Det livslange LED-lys
© bobedre.dk

Det livslange LED-lys Jake Dyson Studio har brugt seks år på at udvikle de tjekkede mekaniske indstillingsmekanismer til CSYS-arbejdslampen, der er et studie i elegant enkelthed. Den har indbygget 8 watt LED og lysdæmper. Den er samtidig bygget, så LED-pærerne holdes nedkølet, hvilket forlænger levetiden - designeren påstår selv, at der vil gå mindst 37 år, før lyskilden skal udskiftes, og det er vel nok for de fleste. H 65,3 cm, 4890 kr. plus porto, Jake Dyson.

Superwood
© bobedre.dk

Superwood producerer imprægneret træ, og nu har virksomheden, som den første i Danmark, fået de officielle grønne ISO miljø- og arbejdsmiljøcertifikater, hvilket er betryggende, hvis du står over for at skulle udskifte ungernes gamle legehus i haven. Superwood.

Den sunde seng
© bobedre.dk

Den sunde seng Hollandske Auping arbejder målrettet på at blive den første Cradle to Cradle-sengeproducent i Holland, og de første skridt mod at blive en fuldt driftsklar C2C-virksomhed i 2020 er taget. Deres nye madrasser har fx perforeret bund og fleksible sider med ventilationssnit, der sikrer, at madrassen konstant får tilført luft. De er selvventilerende, så sengemiljøet forbliver frisk, og hygiejnisk. Og så er det hele økologisk. Fra 5695 kr., Auping.

Fra dæk til puf
© bobedre.dk

Fra dæk til puf Tire Tube Ottoman er en sjov puf fremstillet af genbrugte cykelslanger, hvoraf nogle med gamle cykellapper, for at understrege, at møbler engang har set verden fra indersiden af et cykeldæk. Fremstillet af La Fábrica i Guatemala. 40 x 40 cm, 2500 kr., Just Business.

Økologisk hus
© bobedre.dk

Økologisk hus Det er to år siden, at Danmarks første CO2-neutrale, offentlige bygning Green Lighthouse åbnede. Den er tegnet af Christensen og Co. Arkitekter i samarbejde med Velux og Velfac, og nu har bygningen også opnået den anerkendte amerikanske LEED guld-certificering som den første bygning i Danmark. Læs mere om Green Lighthouse på greenlighthouse.ku.dk