Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

44 nye møbler

Møbler: Puslespil

© bobedre.dk

Møbler: Puslespil Designeren Tineke Beunders sætter frække kulører på hverdagen med sine dekorative Dot-hynder/puder fra hollandske Pode/Leolux. Hver enkelt pude passer ind i den store sammenhæng. Fås i en bred palet af farver. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Baloona

© bobedre.dk

Møbler: Baloona fra U + Collection er et humoristisk indspark fra designer Natalie Kruch, der har bundet ikke mindre end 500 kulørte balloner rundt om en solid træskammel. Den farverige skammel koster ca. 2600 kr. og kan bestilles på umbra.com.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Favnende elegance

© bobedre.dk

Favnende elegance kendetegner den nye Bone stol fra svenske Materia, tegnet af designerne Steinar Hindenes, Atle Tveit og Lars Tornøe. Fås i to varianter: på søjle med drejesokkel eller med meder i stål. Pris afhængig af materiale, fra 7273 kr.

Montana

© bobedre.dk

Montana har forsynet sine moduler med graciøse matforkromede ben af zink, der giver dem en ny lethed. Benene er 12,6 cm høje og harmonerer perfekt med grebene. Et sæt løse ben koster 1200 kr, og den viste opstilling – her i city red – kan erhverves for 10.641 kr. inklusive lakeret glastop.

Det fikse

© bobedre.dk

Det fikse og praktiske Piccolo-bord, som elegant kan skubbes ind over sofaen, er egentlig skabt af designgruppen Form Us With Love og Mitab til Nordic Sea Hotels lobby. Det er dog særdeles anvendeligt også i privathjem og bliver senere i år sat i produktion til et bredere publikum.

En ekstra

© bobedre.dk

En ekstra siddeplads eller et bord? Pause møbler, designet af Tineke Beunders for hollandske Pode/Leolux, de er ikke alene praktiske, de udgør også et humoristisk og farve-rigt indslag i indretningen. Fås i tre størrelser, som klæder hinanden.

Benene

© bobedre.dk

Benene tiltrækker sig al opmærksomhed i det nye Big Foot- bord fra Bonaldo. Det er designeren Alain Gilles, der er ophavsmand til de originale ben, der alternativt fås i hvid og sort. Hele bordet koster 38.695 kr.

Inspireret

© bobedre.dk

Inspireret af Thonets stoleklassiker No. 14 har den spanske designer Tomás Alonso udviklet sin No. 7 Nube Chair i dampbøjet træ. Stolen er et yderst vellykket forsøg på at afprøve grænserne for og potentialet i et gammelt håndværk. Endnu ikke i produktion.

Møbler: Kubistiske

© bobedre.dk

Møbler: Kubistiske moduler af varierende størrelse og muligheden for at mikse farver og tekstiler giver næsten uendelige muligheder for at skabe en individuel flyder. Sofaen Ponton er designet for Leolux af Braun & Maniatis. Som vist på billedet koster den 28.792 kr. inklusive puder.

Påklædt

© bobedre.dk

Påklædt Lisa Whatmoughs betrækker møbelklassikere som fx Ægget og sælger dem via gallerier rundt i verden samt sit eget Londonfirma Squint Limited. Den viste Peebles sofa, klædt i assorterede tekstiler, koster fra 29.800 kr.

Sækkestolen

© bobedre.dk

Sækkestolen har taget fast form og er blevet mere stram i betrækket med Oppo-stolen fra svenske Blå Station. Den nye stol er designet af Stefan Borselius. Fås i en høj og en lav version med både stof og læder. Prisen for den høje er ca. 11.300 kr.

I Tube

© bobedre.dk

I Tube hedder designeren Karen Kjærgaards sofa, der er fremstillet af valsede, bukkede rør og realiseret af JM Rør. Kvadrat står for tekstilerne. Endnu ikke i produktion.

Møbler: Pausen

© bobedre.dk

Møbler: Pausen spiller en væsentlig rolle i musik og komik – og nu også i designeren Peter Johansens frække Metro-skammel fra Hay. Kan sættes sammen til en bænk. Fås i sort, hvid, grøn, gul og rød. 999 kr. pr. stk. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Børn og barnlige sjæle

© bobedre.dk

Børn og barnlige sjæle vil helt sikkert blive begejstrede over Niels Schuurmans kitchede møbelkollektion Balloon Furnitures, der desværre ikke er sat i produktion endnu – men man har jo lov at håbe ...

Blødeformer

© bobedre.dk

Blødeformer og overraskende detaljer i form af kulørte knapper og stålben kendetegner den nye Beatrix sofa, designet for svenske Källemo af Anna Kraitz. Stilen er 50’er-inspireret, udtrykket er topmoderne. Fås med læder eller tekstil. Pris med Remix-tekstil fra Kvadrat er 19.100 kr.

Det ligner trisser

© bobedre.dk

Det ligner trisser eller svampe, men det er en serie småborde og skamler designet af tyrkiske Seyhan Özdemir og Sefer Ça?lar, der er de kreative kræfter bag design-virksomheden Autoban. Navnet på serien er Mushroom. Elementerne fås i flere træsorter med glastop eller læderbetræk. Priser fra 17.765 kr.

Ideen bag

© bobedre.dk

Ideen bag Chat fra Softline var at designe en sofa, som fremmer samtalen. Sovesofaen kombinerer på elegant vis de kubistiske former med det organiske. Designeren er japanske Hiromichi Konno. 9450 kr.

Flydende form

© bobedre.dk

Flydende form Den australske designer Brodie Neill er en mester udi kunsten at blande materialer og dosere farver. Disse evner smelter bogstaveligt talt sammen i Remix – en organisk formet chaiselong lavet af et utraditionelt miks af akryl, corian, træ, spånplade og pap. Ikke i produktion.

Lisa Widén

© bobedre.dk

Lisa Widén fik ideen til Cloud-stolen under en flyvetur, hvor hun sad og kiggede ned på skyerne. Designhouse Stockholm sælger Cloud, en stol der kan justeres, så den passer både store og små, høje og lave. Ca. 7000 kr. på designhousestockholm.com.

Morten Voss

© bobedre.dk

Morten Voss gør op med de stive sofaer med en ny møbelserie for Eilersen. Sharpei, der også fås som stol, adskiller sig først og fremmest i kraft af sin fluffy polstring, der har samme flydende overflade som et gardin. 10.400 kr.

Varm kilde

© bobedre.dk

Varm kilde Den belgiske designer Xavier Lust har skabt endnu et nyt design for Driade. Denne gang bordet Source, som lander i butikkerne senere på året. Endnu ikke prissat.

Designguru

© bobedre.dk

Designguru Tom Dixon har fabuleret over den klassiske øreklapstol. Resultatet er Wingback Chair – produceret hos George Smith, en af Englands ældste og mest anerkendte møbelfabrikanter. Denne stol er betrukket med poleret hesteskind. 54.000 kr.

Genbrugstøj

© bobedre.dk

Genbrugstøj har været inspirationen for den unge engelske designer Tom Price, der med en særlig smelteteknik har udviklet stolekollektionen Meltdown Chairs. Han vil gerne gøre os opmærksomme på det store potentiale i kasserede polyester- og plasticprodukter. Ingen dansk agent.

Syv bordplader

© bobedre.dk

Syv bordplader en til hver af ugens syv dage. Scroll- bordet fra NoBody & Co. har et håndsving, som driver nye tekstile motiver af Timorous Beasties frem under glaspladen. Ingen dansk agent.

Director

© bobedre.dk

Director er en arkitek-tonisk enkel sofa med en stærk karakter. Det er Jurij Rahimkulov, der har skabt de smilende, runde former for svenske Mitab. 13.315 kr.

Trådmøblerne

© bobedre.dk

Trådmøblerne har fået en renæssance. Komplot Design og Nola Industrier har lavet dette flotte møbel, der tager beskueren med på en virtuel rejse ind i computerens verden. Det er dog ikke i produktion – endnu!

In the Round

© bobedre.dk

In the Round hedder denne stol af canadiske Brent Cordner fra designstudiet Luflic. Stolens navn refererer til den strikketeknik, der er anvendt til betrækket, nemlig en rundpind. Forhandlere og priser oplyses hos Luflic, se luflic.com.

Knopskud-taburetten

© bobedre.dk

Knopskud-taburetten af Christian Flindt dokumenterer, at der tænkes innovativt og visionært på den danske designscene. Fremstillet af Teis Dich Abrahamsen i en kombination af træ og plast. Ikke i produktion.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

POP

© bobedre.dk

POP kalder den australske designer Brodie Neill sit fantastiske bord i lakeret carbonfiber. Det består af én lang flydende form, bøjet og slynget til et komplekst hele. Endnu ikke i produktion, men kan købes via brodieneill.com, der oplyser priser.

Limited edition

© bobedre.dk

Limited edition Anna Kraitz står bag dette smarte bord i massiv ask fra svenske Källemo. Bordkanten med bæltespænde samt bordets “fødder” er fremstillet i håndstøbt bronze. Bordet findes i et begrænset oplag på 99 nummererede eksemplarer til 25.225 kr.

Jens Juul Eilersen

© bobedre.dk

Jens Juul Eilersen har selv slået stregerne til den slanke og lette Sheep-sofa. Målet har været at udvikle en blød og behagelig sofa, som samtidig har et spændsigt udseende. Prisen for en trepersoners sofa i stof er 24.900 kr.

Drums

© bobedre.dk

Drums fra Softline er et dekorativt og funktionelt møbel med forskellige anvendelsesmuligheder. Skamlerne fås i tre størrelser og bakkerne fås i to størrelser i flere farver. Drums uden bakker koster 699 kr. for en lille, 849 kr. for en medium og 1040 kr. for en stor.

Flotar Lounge

© bobedre.dk

Flotar Lounge hedder Jan Armgardts stol fra hollandske Leolux – en på én gang elegant og uhøjtidelig nyfortolkning af den klassiske trådstol i metal. Den viste model med læder koster 15.500 kr. Matchende fodskammel kan tilkøbes.

B&B

© bobedre.dk

B&B har lavet en gyngende version af Antonio Citterios elegante JJ-stol, som blev præsenteret på dette års møbelmesse i Køln. Gyngestolen med armlæn har betræk i offwhite ruskind/læder. 32.120 kr.

Møbler: Formel

© bobedre.dk

Møbler: Formel og samtidig fabulerende – på den tidløse måde. Grete Jalks fantastiske GJ Chair fra 1963 er på ny sat i produktion af Lange Production. Stolen har siden præsentationen for 26 år siden været repræsenteret på Museum of Modern Art i New York. Fås i teak og oregonpine. 16.000 kr.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Den ukrainskfødte

© bobedre.dk

Den ukrainskfødte designer Aleksej Iskos, der siden 1991 har beriget Danmark med både sin tilstedeværelse og sit eksperimen-terende og grænsesøgende design, skabte i samarbejde med P.J. Furniture denne elegante stol til Snedkernes Efterårsudstilling. Ikke i produktion.

Møbler: Holdbart

© bobedre.dk

Møbler: Holdbart design og høj brugsværdi er i fokus, når svenske Mitab præsenterer en ny og endnu mere miljøvenlig version af Button-skamlen, designet af Form Us With Love. Serien hedder Button Spare Part Edition. Lille: 5970 kr., stor: 8580 kr. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Som papir

© bobedre.dk

Som papir der er foldet og bukket, har Sydney Relax-stolen fra Softline et spændsigt og dynamisk design. Det markante formsprog er skabt af makkerparret Busk + Hertzog, der i en årrække har sat deres stærke præg på Softlines kollektion. 6785 kr.

Møbler: Kombi-sofa

© bobedre.dk

Møbler: Kombi-sofa Den tyske møbelproducent COR er kendt for sine elegante polstermøbler. Et af de seneste bud fra den side er Kelp, et sofasystem, der kan sættes sammen i talrige formationer og i flere farver og materialer. Pris som på foto 75.000 kr. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Hulahop

© bobedre.dk

Hulahop Designeren Arik Levy har skabt den lette Hoop sofa for Living Divani. Her mødes det lette, i form af et spinkelt metalstel, med det bastante, i form af en række kraftige hynder og puder. Endnu ikke prissat.

Karma

© bobedre.dk

Karma er en elegant stol fra Eilersen, udviklet og designet af arkitektfirmaet C.F. Møller. Fås med læder eller med tekstil fra Kvadrat. Man kan vælge mellem ben i metal eller drejesokkel. Pris i stof m. sokkel: 11.200 kr., i læder m. meder: 13.600 kr.

Respekt

© bobedre.dk

Respekt for læderet som materiale kendetegner møbelkollektionen fra det italienske firma Frag. Den afspejler sig i den nye Lyo-stol, skabt af den maltesiske designer Gordon Guillaumier, der har spændt et stykke lyst naturlæder ud på et stramt designet stålstel. Forhandles desværre ikke i Danmark.

Mariehøne

© bobedre.dk

Mariehøne Bløde og feminine former kendetegner mange af den kommende sæsons møbler, fx Ladybug-sofaen, her klædt i et frækt lilla betræk. Sofa designet for tyske Brühl & Sippold af Kati Meyer-Brühl. Pris ikke oplyst.

Oyster High

© bobedre.dk

Oyster High fra svenske Offecct er designet af Michael Sodeau, der har kreeret en let stol med stor komfort. Stolen fås også i en lav variant. Den høje koster fra 15.150 kr., mens den lave kan erhverves fra 13.000 kr.

Relaterede Artikler