4 grønne ideer

Svanemærket sofanyhed, grønne talenter, nye radiomodeller ...

Svanemærket sofanyhed
© bobedre.dk

Svanemærket sofanyhed Det er de seneste par år blevet sværere at få et produkt Svanemærket af den simple grund, at kravene er blevet skærpet. Sofaen Rejoin fra svenske Ire er det første møbel, der har opnået at få Svanemærket. Den er designet af Emma Olbers og er fremstillet af uld og en ramme i miljøgodkendt fyrretræ. Rejoin består af moduler på 90 x 90 cm, der sættes sammen med et beslag. To moduler som på billedet koster 26.310 kr. i den svanemærkede model, LivingDezigns.

I bogen Sustainability
© bobedre.dk

I bogen Sustainability in Interior Design viser Sian Moxon, at verdens designere er nødt til at forholde sig til bæredygtighed og måske genopdage gamle håndværk. Bogen viser at bære- dygtighed ikke er lig med at gå på kompromis med æstetik eller funktion. 192 sider, 197 kr. plus porto, Forlaget Laurence King.

Grønne talenter
© bobedre.dk

Grønne talenter Hangaround House er navnet på det fantasifulde opbevaringsmøbel designet af tyske Silvia Rottenberger. Projektet var en af vinderne af en Green Furniture Award - en konkurrence, som Green Furniture Sweden udskriver hvert år. Det fuglehus-lignende møbel er udelukkende fremstillet af affaldstræ fra producenter af trægulve. Greenfurniture.se

Nye radiomodeller
© bobedre.dk

Nye radiomodeller Tyske Wooden Radio har gennem de senere år haft stor succes med deres små lækre øko-radioer, som bliver fremstillet i hånden på øen Java i Indonesien. Nu har de netop præsenteret en række nye modeller, hvor både det ydre design er opdateret, og den indvendige teknologi er forbedret med bl.a. bedre lyd til følge. Normann Copenhagen.