4 grønne ideer

Den nøgne pære er altid smuk, AJ-mønster, godt lys ...

Den nøgne pære er blevet smuk
© bobedre.dk

Den nøgne pære er blevet smuk Nu har Italienske Alessi, sammen med de tre unge designere Giovanni Alessi Anghini, Gabriele Chiave og Frederic Gooris, skabt en serie LED-lyskilder: Foreverlamp. Resultatet er en serie dekorative pærer, der gør op med, at energivenlige lyskilder skal gemmes væk. Foreverlamp er smukke og gør sig godt i en fatning, hvor lampeskærmen med fordel kan spares væk. Produkterne, som alle er dæmpbare, fremstilles i mange forskellige faconer og farver. Fra 449 kr., Alessi.

AJ-mønster
© bobedre.dk

AJ-mønster Hos Tobias Jacobsens forældre stod en kasse hengemt i et hjørne på loftet. Den viste sig at indeholde mønstre og skitser fra Tobias’ farfar, den berømte arkitekt og designer Arne Jacobsen - fx de smukke, geometriske skitser Ypsilon, som nu pryder Georg Jensen Damasks økologiske serie sengelinned i KIDS produktlinjen. 960 kr. for et sæt til voksne. Georg Jensen Damask.

Godt lys
© bobedre.dk

Godt lys Lampeserien Respect er ifølge producenten baseret på bæredygtige principper i alt fra design og materialevalg til produktion baseret på bæredygtige principper. I handlen ultimo august. Den viste bordlampe koster 299 kr. for standeren og 139 kr. for en skærm med diam. 22 cm, Nordlux.

Tidens farver
© bobedre.dk

Tidens farver er for alvor kommet på tekstilet hos svenske Lisa Vilhelmson. Den nye kollektion Stjärnan fås i farver som syren, abrikos og turkis og alt er fremstillet i blød økologisk bomuld. Fra 250 kr., Lisa Vilhelmson.