18 designnyheder

Nyfortolkning af italienske Mattiazzi, romantiske glaslamper & kærlighed til 1950'erne.

Stick
© bobedre.dk

Ny møbelserie med afsæt i skandinaviske designtraditioner, et tidløst formsprog og en kærlighedserklæring til 1950’erne. - Med Stick har vi ønsket at skabe et markant og let udtryk med fokus på detaljer, forankret i gode materialer og eksklusivt håndværk. Så vi spidsede blyanten og udtænkte blandt andet nogle karakteristiske spidse ben, der også lægger navn til serien, fortæller møbelarkitekt Michael H. Nielsen.

Skænken i Stick-serien gør sig bemærket med en letrullende skydelåge og skuffer i afdæmpede farver. Skydelågen giver mulighed for at variere udtrykket på skænken, alt efter om den er lukket eller skudt hen foran skufferne. Fra 11.626 kr., Stick Collection.

Konstantin Grcic
© bobedre.dk

Stjernedesigneren Konstantin Grcic har taget fat i den klassiske Adirondack-stol og med stolen Medici skabt sin egen fortolkning for italienske Mattiazzi. Fås i tre træsorter: Valnød, gran eller ask. Fra 7233 kr., Please wait to be seated.

pp129
© bobedre.dk

Netstolen, pp129, blev tegnet af Hans J. Wegner i 1968 og kan efter en årrække nu købes igen. Stolen rummer en lang række raffinerede detaljer, der vidner om Wegners overlegne snedker- og designevner. Fra 32.500 kr., PP Møbler.

Hoteller der heler
© bobedre.dk

Healing Hotels of the World giver en visuel rejse til hoteller rundt omkring på kloden, der har som mål at tilbyde helende og mentalt plejende oplevelser til deres gæster. Det er også et eksempel på, hvor meget den arkitektur og indretning, vi omgiver os med, påvirker vores velbefindende. 272 sider, 375 kr., teNeues.

Daybed
© bobedre.dk

Broste og møbelproducenten Ox design har indgået et samarbejde, der skal lægge en ny dimension til Broste Copenhagens kollektioner, der ikke tidligere har inkluderet møbler. Møblerne er produceret i dansk stål og naturligt indfarvet argentinsk læder. Første skud i rækken er en daybed, der ifølge Broste Copenhagen skal komplimentere det rå og moderne look i deres produktportefølje. L 190 x b 80 x h 35 cm, 10.000 kr., Broste.

AK 2750
© bobedre.dk

Træ og corian, designet 3 af Ebbe Gehl, h 128 x b 124 cm, fra 17.600 kr., Naver Collection.

Tom Dixon
© bobedre.dk

En ny serie mundblæste glaslamper fra den britiske designer Tom Dixon. Fås i to udgaver: diam. 10 x 12 cm og diam. 13,5 x 12 cm, 3000 kr., Room Store.

Box Quiz
© bobedre.dk

Lille metaldåse med 50 kort, der rummer spørgsmål og svar inden for kategorier som design, mad, vin, ost osv. Den perfekte gave til eksempelvis mad- og designinteresserede, der gerne vil teste deres egen og vennernes viden over et glas rødvin efter middagen. 59,95 kr. pr. boks., Box Quiz.

Japanske lampe-linjer
© bobedre.dk

Rette linjer giver den en spids silhuet og afrundede lag føjer ynde til denne nye lampe fremstillet i polypropylen og forkromet metal. Fås i syv farver: sort, hvid, gul, pink, rød, lime og orange. 40 x 50 cm, 599 kr. DesignCode.

Barboy
© bobedre.dk

Formspændt træ er Verner Pantons relancerede klassiker fra 1963, h 72,5 x diam. 38 cm, 7895 kr., Verpan.

Inflated Wood
© bobedre.dk

Et helt nyt møbel designet af Zanini de Zaninefra fra italienske Cappellini. Han har givet det hårde naturmateriale en fornemmelse af blødhed, og fået den brasilianske træsort Ipé e Jacarandá til at fremstå som oppustede puder. Møblet er fremstillet i et begrænset antal og er endnu ikke prissat. Design Ambassaden.

Light Air
© bobedre.dk

Skabt som en illusion - en lussing til tyngdekraften, der består af en traditionel tekstil-lampeskærm, der svæver i et klart rum af polycarbonat. Lampen lyses op af den nyeste LED-teknologi. Den er designet af Eugeni Quitllet. B 17 x h 32 cm, endnu ikke prissat, Kartell.

Oliver
© bobedre.dk

Eg og valnød, med spejl på indersiden og hylder i glas, designet af Bomm, h 88 x b 60 x d 36 cm, 4999 kr., Bolia.

50 idéer
© bobedre.dk

I bogen Recycled Home kan man få 50 tips til projekter til hjemmet, man selv kan udføre ud af lettilgængelige genbrugs- materialer. Fremstil fx smukke lampe- skærme, håndklædeholdere eller en tipi til ungerne. 300 farveillustrationer på 144 sider, 140 kr. plus porto, Laurence King.

Gyngende sol
© bobedre.dk

Constance Guisset har designet sin første stol for italienske Molteni & C. Sol, som den kaldes, er en skulpturel gyngestol fremstillet i laserskåret stål. Fås i flere friske farver med eller uden ryghynde. Fra 22.550 kr., 3 Falke Møbler.

Stool Light Dresser
© bobedre.dk

Skabt af den unge hollandske designer Jeroen Wand. Møblet kan bedst beskrives som en lampe, en stol og et opbevaringsmøbel i ét. Der er med andre ord tale om en unik hybrid - møblernes svar på et Kinder Æg, der taler til tendensen med, at møbler gerne må have flere funktioner. - Jeg forsøger at være så ærlig som mulig, når jeg arbejder med design, og griber enhver mulighed for at eksperimentere med forskellige materialer og opdage nye egenskaber ved dem, fortæller designeren. Stool Light Dresser kan købes for 850 Euro via Jeroen Wands hjemmeside, hvor man også kan se andre af hans eksperimenterende projekter. Jaroenwand.nl

Egonomiske børnemøbler
© bobedre.dk

Nyt taburetsæt og bord til børn, der ifølge producenten understøtter barnets behov for bevægelse og leg samtidig med, at det stimulerer og udfordrer sanserne. Fås i hvid, white wash eller valnød. Et taburet-sæt består af et bord og to stole til 2499 kr., Leander.

Nyt glas
© bobedre.dk

En ny serie mundblæste glaslamper fra den britiske designer Tom Dixon. Fås i to udgaver: diam. 10 x 12 cm og diam. 13,5 x 12 cm, 3000 kr., Room Store.