11 smukke vægure

Væguret er et designobjekt, der kan være prikken over i'et i din indretning. Bliv inspireret af disse flotte vægure.

Vægur fra Georg Jensen

© Georg Jensen

Vægur fra Georg Jensen

© Georg Jensen

Vægur fra Georg Jensen

Georg Jensen har mere end 100 års erfaring og er kendt for sit tidløse og æstetiske design. Væguret Koppel blev designet i 70'erne og er ingen undtagelse. De kun få ændringer, der er lavet siden hen, må betragtes som et bevis på sin tidløshed. Uret fås i farverne rustfrit stål og sort og fås desuden i to størrelser: 22 cm i diameter og 30 cm i diameter.

Vægur “Koppel” fra Georg Jensen, fra 1499 kroner, kan købes her

Arne Jacobsen vægur

© Arne Jacobsen

Arne Jacobsen vægur

© Arne Jacobsen

Tidløst vægur fra Arne Jacobsen

Tidløse vægure lyder som et paradoks, men det er, hvad Arne Jacobsen formåede at designe. Arne Jacobsen skabte væguret Bankers Clock til Danmarks Nationalbank. Dette ur blev senere hen et ikonisk design for mange boligentusiasters hjem. Den konkave urskive giver uret en svævende følelse og sætter fokus på urskivens enkle design, der enten kan købes i hvid eller sort. Uret bliver i dag produceret i fire størrelser fra 16 cm til 48 cm i diameter, så uanset om du leder efter et stort eller lille vægur, så vil du kunne finde den passende størrelse til dit rum.

Vægur “Bankers ” fra Arne Jacobsen, fra 1299 kroner, kan købes her

Arne Jacobsen vægur

© Arne Jacobsen

Vægur fra Arne Jacobsen

Samme historie gælder for Arne Jacobsens Roman design. Roman var designet til Aarhus Rådhus og er også blevet et ikonisk design. Ligeledes produceres Roman i fire størrelser fra 16 cm til 48 cm i diameter, hvilket giver mulighederne for det helt store vægur eller det helt lille ur til din væg. Med sit tidløse og minimalistiske design passer Arne Jacobsen ind i mange hjem og er derfor også oplagt som bryllupsgave eller gave til den runde fødselsdag.

Vægur “Roman” fra Arne Jacobsen, fra 1499 kroner, kan købes her

Vægur i flot design

© Normann Copenhagen

Vægure i flotte farver fra Normann Copenhagen

Et minimalistisk vægur fra den danske designvirksomhed Normann Copenhagen. Med denne simple tilgang til designet kan dette ur bære forskellige farver uden, at det bliver for meget. Uret fås i sort, lysegrå, blå og mørkerød. Uret har en diameter på 28 cm.

Vægur “Day” fra Normann Copenhagen, 699 kroner, kan købes her

© Menu

© Menu

Vægur fra Menu i marmor

Kombinationen af marmor og messing giver automatisk en følelse af luksuriøsitet, når man kigger på klokken på dette ur. Uret fås desuden i forskellige farver inden for marmorens begrænsninger: grøn, hvid, sort og grå. Uret har en diameter på 30 cm og kan pynte på enhver væg.

Vægur “Marble Wall Clock” fra Menu, 1999 kroner, kan købes her

Vægure i træ

© Applicata

Vægure i træ

© Applicata

Væguret i træ fra Applicata

Applicata har designet et vægur i træ, hvor materialet er holdt i fokus. Designet hedder Watch:Out og ligner det er hugget direkte ud af en egetræsstamme. Det er det dog ikke, men er lavet i massiv egetræ og fås i en lys og mørk farve, men kan derudover fås med forskellige farver visere. Uret har en diameter på 32 cm.

*Vægur “Watch:Out” fra Applicata, 999 kroner, kan købes her

Vægur i flot design

© FERM Living

Væguret med rene linjer fra FERM Living

Uret fra FERM Living er definitionen på rene linjer. Med sin simplicitet passer dette design ind i ethvert moderne hjem. Viserne i messing er en detalje, der ikke forstyrrer det simple design, men elegant vil vise dig klokken. Dette ur er fremstillet i bruneret stål og måler B: 26 x H: 41,2 x D: 3 cm

Vægur “Trace Wall Clock” fra FERM Living, 1299 kroner, kan købes her

Vægur i flot design

© Karlsson

Vægur i flot design

© Karlsson

Vægur fra Karlsson

Uret, der ligner en million med en ydmyg pris. Sensu er et stilrent vægur i metal fra Karlsson. Det simple design bliver gjort elegant med formen som en vifte og de tre udvalgte farver uret findes i: messing, sølv og sort. Uret måler 40 cm i diameter.

Vægur “Sensur” fra Karlsson, 370 kroner, kan købes her

© Karlsson

© Karlsson

Vægur fra Karlsson

I en helt anden boldgade har Karlsson også designet uret, Big Flip. Dette ur skiller sig ud på form og funktionalitet. Uret er kvadratisk, praktisk og flot, men modsat en Ritter Sport viser Big Flip både tid, dato og ugedag på en super retro måde. Uret måler 43x43x16 cm.

Vægur “Big Flip” fra Karlsson, 2318 kroner, kan købes her

Vægur i flot design

© Vitra

Vægur i flot design

© Vitra

Vægur fra Vitra

Vitras bud på væguret er et frisk pust fra de traditionelle runde forme. Sunburst er skabt af designeren George Nelson og er blandt en række vægure, der er kendt for skulpturelle former og brugen af forskellige slags materialer. Sunburst er fremstillet i sort ask og messing visere. Vægurets mål: Ø 47 cm

Vægur “Sunburst” fra Vitra, 3390 kroner, kan købes her

© Biegert & Funk

Vildt vægur fra Biegert & Funk

I den mere specielle ende finder du uret, Qlocktwo, fra Biegert & Funk. Uret har en anderledes, men interessant tilgang til at vise tiden på. Tiden bliver nærmere fortalt som et statement på væggen og gør uret unikt. LED lyset, der giver dig tiden, tilpasser sig efter lyset i rummet. Uret fås på forskellige sprog og kan også anvendes som en bordur ved hjælp af gennemsigtige akrylklodser.
Væguret måler 45x45x2 cm.

Vægur “Qlocktwo” fra Biegert & Funk, Fra 8800 kroner, kan købes her

Relaterede Artikler