15 fantastiske IKEA hacks du skal kende

Selv de mest simple IKEA-møbler kan forvandles til lækkert og unikt design.

LOTS spejle fra IKEA
© IKEA

LOTS spejl

Store spejle med sorte eller messingfarvede rammer er blevet en af de helt store trends, og hvorfor ikke kaste sig ud i at lave et selv?

Det er både sjovt og billigere end at købe et fra ny, og IKEA gør det faktisk rigtig nemt for dig.

Hos dem kan du nemlig købe de fine, kvadratiske spejle uden ramme, som du herefter bare skal sætte ind i en hjemmelavet ramme, og den kan du lave, præcis som du har lyst.

Find IKEAs LOTS spejle til 69 kr. for 4 stk. her.

Ikea sofabord
© IKEA

LACK sidebord

Du kan forvandle IKEAs LACK sidebord til et smukt mosaikbord nøjagtigt efter dit ønske. Vælg lige præcis de mosaikker, som du synes godt om og sæt på den måde dit helt eget præg på sofabordet.

Find LACK sidebordet fra IKEA til 39 kr. her.

HEMNES skoskab fra IKEA
© IKEA

HEMNES skoskab

Med et par nye greb og en lækker træplade på toppen kan IKEAs klassiske HEMNES skoskab nemt forvandles til et unikt møbel, som passer perfekt ind i netop din entré.

Ønsker du at give skabet et helt nyt udtryk, kan du også male det i en ny farve, som kan skabe liv og personlighed i entréen.

Find HEMNES skoskabet til 799 kr. her.

LÆS OGSÅ

PAX stel fra IKEA
© IKEA

PAX stel

Med PAX-serien fra IKEA og et par MDF plader kan du bygge et smukt skab og tilmed skabe fornemmelsen af, at skabet er indbygget.

Gør som på billedet og mal dit skab i samme farve som væggen for på den måde at skabe ro og harmoni i rummet.

Som prikken over i’et kan du pifte skabet op med smukke greb, som samtidig kan være med til at understrege stilen i rummet.

Find PAX stellet til 580 kr. her.

LÆS OGSÅ

Ikea sofa
© IKEA

KARLSTAD sofa

Giv IKEAs klassiske KARLSTAD sofa en unik og personlig forvandling ved at udskifte sofabenene med dine personlige favoritter og sy samtidig knapper på puderne, som giver den enkle sofa et elegant og unikt look.

Find KARLSTAD sofaen fra IKEA til 2.799 kr. her.

BILLY reol fra IKEA
© IKEA

BILLY reol

Den enkle reol, BILLY, er også oplagt at bruge til IKEA-hacks. Tilføj et par låger til reolen og giv den eventuelt en klat maling - vupti, så har du en lækker kommode, hvor du kan gemme alverdens ting væk bag dekorative låger, som du kan designe præcis, som det passer dig.

Find BILLY reolen fra IKEA til 299 kr. her.

VITTSJÖ reol fra IKEA
© IKEA

VITTSJÖ reol

Den populære VITTSJÖ reol fra IKEA er i sig selv smuk og elegant, men ønsker du at give den et unikt og personligt touch, så giv den en omgang spray-maling i lige præcis den farve, der passer ind i dit hjem.

Du kan også skifte glashylderne ud med træhylder, malede hylder eller sågar tapetserede hylder alt efter hvilket udtryk, du går efter at give reolen.

Find VITTSJÖ reolen til 599 kr. her.

HEMNES kommode fra IKEA
© IKEA

HEMNES kommode

Den helt rigtige farve og et par smukke greb kan gøre underværker, se bare her, hvordan den fine HEMNES kommode fra IKEA er blevet forvandlet til en eksklusiv kommode med et snert af retro over sig.

Vov dig gerne ud i en farve, som skiller sig lidt ud fra den øvrige indretning, da kommoden på den måde får lov at træde mere i karakter i rummet.

Find HEMNES kommoden fra IKEA til 799 kr. her.

lekekjøkken ikea barn
© IKEA

DUKTIG legekøkken

Giv IKEAs klassiske legekøkken en opgradering og forvandl det til en lille miniature udgave af dit eget. Mal det efter eget ønske og beklæd det med nøjagtig de greb, du synes passer.

Et sjovt og anderledes krea-projekt, som børnene med garanti vil elske at være en del af.

Find IKEAs DUKTIG legekøkken til 489 kr. her.

LÆS OGSÅ

HEAT bordskåner fra IKEA
© IKEA

HEAT bordskåner

Brug noget så simpelt som en bordskåner til at udsmykke dine vægge - og skab samtidig et sted, hvor du kan hænge dine personlige billeder og papirer op.

Der er et væld af mulige mønstre og måder, hvorpå du kan placere bordskånerne på væggen, og det smukke kork vil fungere som en flot kontrast, hvad end dine vægge er hvide eller farvede.

Find HEAT bordskånerne til 19 kr. for 3 stk. her.

malm kommode ikea
© IKEA

MALM kommode

MALM kommoden er efterhånden en klassiker i de danske hjem. Synes du, at den trænger til en opgradering, så kan du ligesom på billedet male den i din yndlingsfarve og tilføje nogle fine greb - det vil give den stilrene kommode et personligt og unikt look.

Find IKEAs MALM kommode til 899 kr. her.

moppe mini kommode
© IKEA

MOPPE minikommode

Med små praktiske skuffer er denne minikommode fra IKEA et smart alternativ til det klassiske sengebord.

Giv eventuelt den lille kommode en klat maling og hæng den herefter op på væggen ved siden af sengen for at tilføre et personligt tvist til soveværelset.

Find IKEAs MOPPE minikommode til 159 kr. her.

Kommode ikea skap
© IKEA

IVAR skab

Det populære IVAR skab fra IKEA er med dets neutrale og enkle design perfekt til hacks, og det kan man finde mange eksempler på, når man scroller gennem Pinterest.

Brug to skabe som støtte til en bordplade og skab på den måde nemt et skrivebord med masser af opbevaringsplads.

Eller skab et eksklusivt møbel til dagligstuen eller entréen ved at male skabet og skære huller i hver skabslåge, hvorefter disse dekoreres med fransk flet, som giver møblet et let og moderne udtryk.

Find IVAR skabet til 450 kr. her.

GLADOM bakkebord fra IKEA
© IKEA

GLADOM bakkebord

Det praktiske bakkebord fra IKEA kan relativt nemt forvandles til et smukt og luksuriøst bord med spraymaling og en ny bordplade, som det er gjort her.

Med smukke farver og mønstre kan du nemt gøre bordet til dit helt eget og tilpasse det netop din indretning.

Find GLADOM bakkebordet fra IKEA til 149 kr. her.

Nordli kommode Ikea
© IKEA

NORDLI kommode

Brug dette smarte kommodesystem fra IKEA til opbevaring under sengen eller som en hyggelig bænk i stuen.

Du kan sammensætte dem præcis efter dit behov og eventuelt male dem i en farve, som du synes kunne være spændende at indrette med.

Find NORDLI kommoden til 1.379 kr. her