BREVKASSE Fra 178m² til 98m²: Få mest muligt ud af få kvadratmeter

BO BEDREs indretningsekspert rådgiver en familie til, hvordan de bedst kan udnytte pladsen, efter at de er flyttet i færre kvadratmeter.

Plan A plantegning

Plan A

© Lone Barslund

Kære Lotte

Med hensyn til at få plads til et ekstra toilet i stueplan, så vil den enkleste løsning være at få det placeret i det eksisterende bryggers.

Prøver du at tage plads fra bryggerset, bliver både bryggers og wc alt for småt, og du får det ikke godkendt.

Jeg har selv indrettet mit bryggers med et ekstra toilet og selvfølgelig skal det holdes pænt og i orden når der kommer fremmede, men det fungerer rigtig fint. Generer det nogen, er de velkomne til at bruge vores ”rigtige” badeværelse.

Jeres stue vil helt bestemt føles større og luftigere, hvis I fjerner væggen imellem køkken og stue og får den ned i højde med køkkenbordet.

Plan A
Jeg tænker, at der desuden er plads til at forlænge den eksisterende langside helt hen til endevæggen og i forlængelsen placere køleskab og kogetop. Når I fjerner kogetoppen fra det oprindelige sted hvor suget helt sikkert også sidder, skal I udskifte det eksisterende emfang til et med recirkulation eller en kogetop med indbygget sug - også recirkulerbart.

Det giver jer så mulighed for at have en ”ren” bordplade på den side, der vender ind mod stuen.

På denne måde ændrer I ikke på gulv, væg og elementer, I gør bare væggen lavere og får mere opbevaringsplads.

Plan B
Alternativt flytter I halvøen, så åbningen til køkkenet kommer tættere på entreen - her skal gulvet så repareres.

Til gengæld kan I få en længere væg at møblere opad, hvilket stuens møblering vil få glæde af, enten 120 cm høj eller til loft.

Flytter I væggen vil jeres spisebord komme til at stå udenfor køkkenadgangen og resten af rummet bliver måske bedre at møblere med den længere væg.

Jeg har tegnet begge dele for forståelsens skyld.

Bedste hilsner
Lone

Plan B planløsning

Plan B

© Lone Barslund

LÆS OGSÅ