Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En klassisk forvandling

Helt i ånd med vores jubilæum er denne måneds læserforvandling en rigtig BO BEDRE–klassiker. I vores første år var det især de unge familier, som skulle have m²’erne til at slå til. Her gør vi det igen.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor skrev I til bo bedre?
–Vi bor i en toværelses lejlighed, og vores lille søn, Villads, trængte til at få sit eget rum. Både for at lære at sove selv og for at samle alt legetøjet ét sted.

Så vi ville gerne optimere pladsen i vores stue, så alle funktioner (sove-, spise- og opholdsplads, red.) blev tilgodeset i en enkel løsning. Vi vil meget nødigt flytte fra vores lejlighed, da den ligger super dejligt, så det var et forsøg værd.

Hvad er i mest tilfredse med?
Vi er bare rigtig glade! Det er nemmere at holde orden nu, og vores stil er blevet fulgt til dørs.

Vi kan gemme rodet væk bag lågerne i reolerne og under sengen, og den klare farveholdning i stuen har givet ro. Og så er Villads blevet god til at sove alene og viser glad sit værelse frem.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læsere Natascha og Troels Grosen.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - var stuen hyggelig men et sammensurium af gamle arvestykker og lidt tilfældige møbler og fund. Parret trængte til at tage stilling til deres stil, ligesom at de nu også skulle finde plads til en soveplads herinde – og det krævede en større forvandling.

© Andreas Mikkel Hansen

En stue til hele familien Natascha og Troels Grosen ønskede at få frigjort et rum til børneværelse i deres lille toværelses lejlighed. Det krævede kreativ tænkning, for så skulle stuen rumme både spisekrog, stuemiljø – og soveplads til de nygifte forældre. Og så manglede de i den grad opbevaring. I deres nye stue er der blevet plads til det hele, ligesom indretningen har fået et løft, så den hænger sammen i både stil og farver.

© Andreas Mikkel Hansen

De moderne lamper i denne forvandling giver kant og kontrast til den ellers dominerende retrostil. Et sjovt alternativ, der også passer i farverne, er gummilampen Unfold, designet af Form Us With Love. Fås også i gul, grå, lilla og sort, diam. 32 cm, 799 kr., Muuto.

© Andreas Mikkel Hansen

Småmøbler som sofa- og sideborde er gode til at markere og følge en stil til dørs med. The Bam Bam table er et nyere bord, som samtidig sender tanker til 1950’erne uden at kamme over i ren nostalgi. Fås i to størrelser og med sortbejdset bordplade. Her vist i eg, diam. 70 cm, h 36 cm, 2800 kr., Oficina Kreativa.

© Andreas Mikkel Hansen

Lysestager og nips er hurtige og billige måder, du kan understrege et farvetema på. Her er det fyrfadsstagen Round Block i malet træ, der også fås i sandfarvet og brun, h 8,4 cm, 49 kr., Bolia.

© Andreas Mikkel Hansen

Holder budgettet ikke til Poeten Finn Juhls skønne sofa, men er du forelsket i stilen – så giv ikke op. Gå efter en nyere model, der fortolker formerne og de fine, støvede farver fra perioden som fx denne lille sofa, Nova, med polstret ryg og stofbetræk, l 165 cm, 10.277 kr., Swedese.

© Andreas Mikkel Hansen

3 zoner i samme stue Det er meget at skulle få plads til en hyggelig opholdszone, en spisestue og en rolig soveplads i samme lille stue. Og da en krøllet seng ikke føjer noget til en stilet stuestemning, foreslog vores indretningsekspert at etablere en meget klar inddeling af rummet omkring den specialbyggede seng. Den er bygget op om den hvide halvvæg, som dels skjuler og bærer sovekonstruktionen, dels udnyttes til hylder og skabe mod sofamiljøet.

© Andreas Mikkel Hansen

Finn Juhls skønne sofa Poeten er et af de nye indslag, som passer helt perfekt i både størrelse og stil til det lille stuemiljø, ligesom Flagermus-stolen er en bryllupsgave, der lander perfekt i rummet nu. Den er samtidig, ligesom det lille, sorte sidebord med håndtag, nem at flytte rundt efter behov.

© Andreas Mikkel Hansen

De to pendler i birk tilfører rummet varme og giver et behageligt læselys til sofa- og læsehjørnet. Spisepladsen er blevet fornyet med lyseblå Eames-stole, mens den nye Le Klint-lampe over bordet kaster godt med lys ud i rummet og markerer spisebordets længde. Lysdæmperfunktioner på lamperne er en god egenskab, når parret “åbner” og “lukker” for rummets forskellige zoner.

© Andreas Mikkel Hansen

Opbevaring nede og oppe Hver en centimeter gælder, når tingene skal kunne gemmes af vejen, men samtidig være til at få fat på. Parret havde i forvejen en del at-bo-reolkasser i lejligheden, men nu er der kommet endnu flere til – både i sengeløsningen og under loftet ved spisebordet.

© Andreas Mikkel Hansen

Troels Groesen er en dygtig handyman og har selv bygget sengen og halvvæggen efter indretningsekspertens anvisninger. Konstruktionen er forstærket med stålvinkler i kanterne mod væggen, og højden er afstemt efter opdelingen af vinduesfag, så symmetrien i stuen holder.

© Andreas Mikkel Hansen

To reoler er integreret i selve væggen, og en anden reol er sat på hjul og hængsel, så den kan drejes rundt og åbne op til rummet under sengen. Blandingen af åbne hylder med bøger og de lukkede låger i nye farver giver personlighed og hygge.

Relaterede Artikler