Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rene zoner

16,5 m² badeværelse i Frederikssund blev til ud fra kodeordene rent og stramt. Forskellige materialer opdeler rummet i tydelige zoner, og alle detaljer er overvejet.

© Andreas Mikkel Hansen

Ejeren af dette badeværelse i Frederikssund gik til Bedre Bad i Farum med det helt enkle ønske: at få et superfedt badeværelse, som ingen andre havde. Samtidig måtte det gerne afspejle, at rummet er placeret i et hus, som ligger lige ned til Roskilde Fjord, så oplevelsen af vand skulle gerne trækkes helt ind i det store badeværelse.Sidstnævnte er hovedsageligt gjort ved hjælp af materialer. Gulvet er i en stor del af rummet skibsplanker i teaktræ fra Roar Køkkenet.

Der er også tænkt meget over selve indretningen af rummet. Der var et ønske om en stor bruseniche, men den måtte ikke ødelægge rummets størrelse med en masse vægge, så fra starten blev der tænkt væk fra en klassisk løsning med en stor niche i et hjørne af badeværelset, som ville komme til at overtage hele rummet. I stedet afskærmer en speciallavet glasvæg den store niche, der fylder væggen mellem rummets to døre.

© Andreas Mikkel Hansen

De to vaske, som hedder Vero og er fra Duravit, afhjælper kø-tendenser om morgenen. Armaturerne, Citterio M fra Hansgrohes Axor-linje, er valgt, fordi de er formet som en våd strandsten og dermed får associationerne om vand ind i rummet. Spejlene med indbygget lys er fra Duravit.

© Andreas Mikkel Hansen

Store, mørke Atlas Concorde-fliser fra Flisebent gør badekarret til en hyggelig zone for sig, selv om det er placeret midt i rummet.

© Andreas Mikkel Hansen

Brusenichen byder på en skøn badeoplevelse under Hansgrohes Raindance Air-brusehoved, der tager luft ind i midten, som blandes med vandet og dermed får badevandet til at falde ganske blødt.Spotsene i gulvet er 1,5-watts LED-lys, der bruger så lidt strøm og afgiver et ganske svagt lys, så man kan lade dem være tændt om natten.

© Andreas Mikkel Hansen

I den ene ende af rummet står en special-designet bænk til fx fralægning af tøj. Bænken er fremstillet af Roar Køkkenet.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er lagt vægt på godt håndværk i badeværelset, og det ses blandt andet i overgangene mellem materialerne. Her mødes glasvæggen med de forskellige gulvbeklæd-ninger: mørke fliser i brusenichen, lyse fliser ved zonen med hånd-vaskene og toilettet og skibsplanker i teaktræ mellem bruseniche og badekar.

Relaterede Artikler