Mosaik badet

Luft, lys og luksus - og masser af det - var blandt ønskerne til det 17 m2 store forældrebadeværelse.

© Tim Wahlfried

Og så skulle det passe til resten af det helt nybyggede, minimalistisk indrettede hus i Karlslunde. Det smukke mosaikgulv i lyseblå nuancer er nøje udvalgt til at matche spabadets blå vand, når der er tændt op i karret. For at skabe kontrast til det lyse gulv, de hvide vægge og store vinduespartier er der brugt ibenholtfinér til badeværelsets møbler, der alle er fra Duravit. Der er adgang til rummet fra soveværelset med mulighed for at lukke af med en materet glasdør imellem de to rum.

© Tim Wahlfried

Ejerne ønskede sig et eksklusivt badeværelse med masser af plads og luft, og rummet virker faktisk større end sine 17 m2. Derudover var kravet, at det skulle passe til resten af husets indretning, der er holdt i en stram, minimalistisk linje. Spakarret, med mulighed for selv at vælge fronter, er fra Duravits Paiova-serie med rigelig plads til, at man kan sidde flere ved siden af hinanden. Håndvaske- møblet med dobbeltvask, det store vægspejl samt højskabet er ligeledes fra Duravit. Den hvide toiletspand er designet af Norm for Menu.

© Tim Wahlfried

Hotel-stilen var en stor inspirationskilde, da badeværelset skulle planlæg- ges. Det var bl.a. et krav, at badeværelsets funktioner skulle holdes adskilt, som man ofte ser det på luksushoteller. Derfor er toilettet installeret som et lille rum i rummet, ligesom brusenichen er holdt for sig selv. Bemærk, hvordan glasmosaik- kerne fra gulvet er ført videre op ad væggen i bruserummet - bare i en lidt mørkere blå nuance. Brugen af glasdøre er bevidst valgt for at forstærke fornemmelsen af plads og luftighed i rummet.

© Tim Wahlfried

Spakarret er monteret med faste nakkestøtter. Den lille vase er fra Ditte Fischer.

© bobedre.dk

Det firkantede armatur fra Hans Grohe er valgt for at understrege de lige linjer og den minimalistiske stil, parret ønskede sig.

© Tim Wahlfried

Glasmosaikkerne, der hele tiden skifter farve og udtryk efter lyset, er fra italienske Sicis og kan fås gennem Banio, som i samarbejde med ejerne har designet badeværelset og leveret materialer til det.